Egészség

Diétára fognák a terhes nőket

Sokan többet híznak a normálisnál, és egy új kutatás szerint a józan diéta a terhesség alatt egyáltalán nem árt a babának.

Diétára fognák a terhes nőketNem kell kettő helyett ennie a terhesség alatt a kismamáknak, és a kiegyensúlyozott diéta egyáltalán nem árt a babának, állítja egy új kutatás a BBC híre szerint. A szakemberek összesen 44 tanulmány eredményeit vizsgálták át az állam támogatásával, mire erre a következtetésre jutottak.

Ez nagy fordulatot hozhat a briteknél, mivel eddig semmiképp sem javasolták a fogyókúrázást terhesség alatt, nehogy ezzel kárt okozzanak a babának. Ezt a kérdést azért is fontos tisztázni, mert Európában és Amerikában a kismamák több mint negyede szed fel az elfogadottnál több súlyt a terhesség alatt. Ez viszont nemcsak cukorbetegséget vagy magas vérnyomást okozhat, de a koraszülés kockázatát is növeli.

A sportnál többet ért a diéta

A nők tartanak tőle, hogy kárt tehetnek a gyermekükben, de a mostani kutatás megmutatta, hogy a terhesség alatti fogyókúra biztonságos, és a kisbaba súlyát sem befolyásolja” – nyilatkozta a kutatást vezető doktornő. A legjobb eredményt azok érték el, akik teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, sok zöldséget és gyümölcsöt ettek, a sportolás kevésbé bizonyult hatásosnak.

A terhesség alatti fogyókúrázás viszont nem azt jelenti, hogy a kismama súlyának csökkennie kellene, vagy hogy Rubint Réka példáját kellene követni. Csak a felszedett kilókat szeretnék kordában tartani azoknál, akik a normálisnál többet híznának. Ezt is csak szülésznő vagy más szakember felügyelete alatt ajánlanák. Egyelőre mégsem változtatnak a mostani gyakorlaton, még kivárnak, és tovább folytatják a kutatásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top