Egészség

Látni akarja a világot, mielőtt megvakul

A fiatal nő elutazna a Niagara-vízeséshez és síelne is. Ameddig még megteheti.
Jade Salero

Jade Salero

Forrás: The Sun 

A 27 éves brit Jade Salero agyában ciszta növekszik. Az orvosok közölték vele: ha életben akar maradni, el kell távolítani a cisztát, a műtét azonban a szeme világába kerül – írja a The Sun.

A fiatal nő időt kért az orvosoktól és egy listát írt arról, hogy mi mindent szeretne még látni, mielőtt megvakul. Addig halasztja az operációt, ameddig csak lehet: ez idő alatt Jade szeretne elutazni a Grand Canyonhoz és a Niagara-vízeséshez, részt akar venni az Isle of Wight fesztiválon és meg akar tanulni síelni is. „Egyetlen percet sem akarok elvesztegetni, arra koncentrálok, hogy boldoggá tegyem magam” – nyilatkozta a brit bulvárlapnak.

Az orvosok felkészítették arra, hogy a műtét után gyökeresen megváltozik majd az élete, sőt akár a személyisége is. Mégsem haragszik vagy retteg, saját bevallása szerint ugyanis bizonyos értelemben még örül is annak, hogy ilyen lehetőséget kapott az élettől. „Nagyon nehéz, hogy mindent újra kell értékelnem, de egyelőre az motivál, hogy mindent megtegyek, amit csak szeretnék.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top