Egészség

Életéért úszik a szívbeteg sellőlány

A súlyos betegen született kislány az úszásnak köszönhetően gyógyult meg.
Rosanna Ogden

Rosanna Ogden

Forrás: The Sun 

A most kétéves brit kislány, Rosanna Ogden szívdaganattal született. A tumor eltávolításához nyitott szívműtétre volt szükség, ám az orvosok felkészítették a szülőket arra, hogy akkor hathetes lányuk nem biztos, hogy túléli az operációt. „Borzalmas volt, hiszen a műtét nélkül sem maradhatott életben. Egyikünknek megengedték, hogy megpuszilja előtte” – emlékezett vissza az édesanya, Sanam, a The Sun című lapban.

A nyolcórás műtét végül sikeres volt, a kislány életben maradt, de túl gyenge volt a szervezete. A szakemberek azt tanácsolták a szülőknek, hogy a gyerek minél hamarabb tanuljon meg úszni, az ugyanis segít neki megerősödni.

Ezért aztán a kis Rosannát 10 hetes korában elvitték babaúszásra. „Nagyon szerette, ezért hetente többször is mentünk. Sohasem sírt, és egyáltalán nem okozott neki problémát a merülés. Az orvosok nagyon elégedettek voltak, és azt mondták, gyorsabban erősödik, mint remélni lehetett.”

A kislány 13 hónapos korában már önállóan úszott. „Akkoriban még nem tette meg az első lépéseit, de már úgy úszott, mint egy kis hableány” – mesélte Sanam. 

Rosanna ma már úgy él és fejlődik, akár egészségesen született kortársai, az úszást azonban egész életében folytatnia kell majd. Ez egyelőre nem is esik nehezére, hiszen imádja a vizet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top