Egészség

Kórházban hagyták szüleik a fejüknél összenőtt ikreket

Két sziámiiker-lány egész eddigi életét a kórházban töltötte, mert szüleik túl szegények, hogy otthon gondozhassák őket. Ha most sikerül a műtét, haza is költözhetnek végre.
Veena és Vani álma valóra válhat
Veena és Vani álma végre valóra válhat
Fotó: dailymail.co.uk

Már csak a megfelelő orvosra várnak, aztán végre szétválasztják a fejüknél összenőtt sziámi ikerlányokat, szüleik ugyanis néhány hete hozzájárultak a műtéthez, amelyet eddig túl kockázatosnak tartottak. Ha sikerül az operáció, amelyre mindennél jobban vágynak, végre hazaköltözhetnek a családjukhoz az indiai kislányok. A nyolcéves Veena és testvére, Vani születésüktől kezdve a hyderabadi kórházban élnek, ahol a nővérek gondoskodnak róluk, mert a szüleik nem tudták anyagilag vállalni az ápolásukat.

„Az orvosok eddig nem tudták garantálni az operáció sikerét, ezért nem akartuk. Egészséges, boldog és intelligens gyerekek, nem akarok felelőtlenül dönteni az életükről. Viszont most már elég nagyok, és nem élhetnek így tovább. Imádkozom, hogy túléljék, és hazajöhessenek velünk” – nyilatkozta nemrég az anyuka, Naga Laxmi, aki eszméletlen volt, amikor a lányok megszülettek, és csak 15 nap múlva látta őket először. Elmondta, hogy hónapokig csak sírt, de a férjével nem volt más választásuk, a kórházban kellett hagyni a babákat, hiszen magukat és két másik lányukat is alig tudták eltartani. Amikor csak tudták, meglátogatták az ikreket, közben gyűjtötték a pénzt a kezelésükre.

A kórház gyermeksebésze most azon van, hogy találjon egy megfelelő neurológust, aki el tudja végezni a műtétet, mert az intézményben nincs ilyen szakember. A lányok szerencsére teljesen önálló agyakkal rendelkeznek, a kockázatot az egyik fő ér jelenti, amelyen jelenleg osztoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top