Egészség

Letartóztatták a mérgező implantátum forgalmazóit

Majdnem húsz éven át forgalmazta rossz minőségű termékeit a mellimplantátumokat gyártó francia cég. Csütörtökön azonban letartóztatták a vezetőket.

Letartóztatták a mérgező implantátum forgalmazóitFélmillió nő visel olyan szakadásveszélyes mellimplantátumot, amelyet a Poly Implant Prothese (PIP) francia cég forgalmazott 1991 és 2010 között. Most Jean-Claude Mas, a PIP 72 éves alapítója mellett a cég igazgatótanácsának korábbi elnökét is őrizetbe vette a francia hatóság. A cégalapító ellen eddig 2500 feljelentés érkezett, köztük a francia betegbiztosítási pénztár (CNAM) 60 milliárd eurós kártérítési igényével. A hatóságoknak minden esetet külön-külön kell vizsgálniuk, a nyomozás így akár több évig is eltarthat az esetleges vádemelés előtt. Kérdés, addig mi lesz azokkal a nőkkel (köztük ötezer magyarral), akik jelenleg is a káros anyagot viselik időzített bombaként a mellükben. Magyarországon ugyanis nincs pénzügyi támogatás ezek cseréjére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top