Egészség

Több antidepresszáns fogy a válság miatt

A válság óta egyre többet vesznek a depressziót és szorongást kezelő gyógyszerekből Angliában.

Negyedével több antidepresszáns fogyA szakemberek szerint aggasztó a növekedés, és ez még csak a jéghegy csúcsa, mivel nem mindenki nyúl gyógyszerhez vagy fordul szakemberhez ilyen esetekben. A depresszió és szorongás elleni szerekből 2010-ben és 2011-ben 26 százalékkal többet adtak el, mint 2007-ben és 2008-ban. Összesen majdnem 50 millió fogyott el ezekből, ami azt jelenti, hogy szinte minden britre jut egy szem.

A változásért egyértelműen a gazdasági válsággal járó elbocsátásokat és bizonytalanságot okolják, valamit azt, hogy a befagyott bérek és a növekvő árak mellett egyre nehezebb megélni.

„Vannak emberek, akiknél a depresszió váratlanul jelenik meg, másoknál kiválthatja bármilyen stresszes esemény, mint a munkahely vagy a vagyon elvesztése” – nyilatkozta egy depressziósokat segítő szervezet vezetője, Emer O’Neill. Szerinte a szakszerű segítséghez vezető első lépés az lehet, ha megosztjuk az érzéseinket a barátainkkal vagy a családunkkal, és beszélgetünk velük arról, hogy depressziósnak vagy magányosnak érezzük magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top