Egészség

Anorexiás lett a túlzásba vitt diétától

Túlsúlya miatt kezdett fogyókúrázni egy brit nő, a fogyást azonban olyannyira túlzásba vitte, hogy végül kórosan sovány lett.

Négy évvel ezelőtt orvosai tanácsára kezdett fogyókúrázni az akkoriban 120 kilós fiatal nő, Alice Vinall, aki több, az elhízás kövekezményeképpen kialakuló betegséggel küzdött.

A 21 éves Alice, aki addig rengeteg gyorséttermi kaját és magas kalóriatartalmú ételt fogyasztott, de nem vetette meg az édességeket és a rágcsálnivalókat sem, csatlakozott egy fogyókúrás klubhoz, és rendkívül szigorú diétába fogott, valamint minden nap több órát edzett.

A testsúlya drasztikus csökkenésnek indult, két év elteltével pedig már csak alig 44 kilót nyomott. Mivel ekkor már ahhoz is alig volt ereje, hogy a hétköznapi teendőit ellássa, ismét orvoshoz fordult. A szakemberek anorexiát diagnosztizáltak nála, és közölték vele: ha tovább fogy, az akár az életébe is kerülhet.

120 kilósan
120 kilósan

 

45 kilósan
45 kilósan

 

69 kilósan
69 kilósan

 

 

A nő befeküdt egy klinikára, ahol másfél év alatt gyógyították ki betegségéből. Jelenleg 69 kiló, ami teljesen egészséges testsúly 180 centis magasságához viszonyítva. „Miután kijöttem a klinikáról, egy kalapáccsal összetörtem a fürdőszobai mérleget, és anya eladta a futógépemet” – nyilatkozta egy brit lapnak Alice, aki szerencsésnek érzi magát, hogy életben maradt, és eltökélt szándéka, hogy kiegyensúlyozott táplálkozás és életmód mellett megtartsa jelenlegi testsúlyát, fogyókúrázni azonban soha többé nem akar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top