Egészség

Talpbéléshatározó

Van megoldás, ha a cipő túl nagy, túl lapos, vagy esetleg nem elég kényelmes... Segítünk.

Ha a cipő túl nagy…
A túl nagy cipő nem egészséges, ugyanis a lábaknak járás közben pluszmunkát kell végezniük azért, hogy ne lépjünk ki a cipőből. A lábaink szinte minden lépésnél görcsbe rándulnak, ami hosszú távon megterheli a lábakat, ezért ha úgy érezzük, hogy a cipő túl nagy, akkor jobb, ha veszünk egy talpbélést, lehetőleg bőrből, ami fél számot is jelenthet pluszban.

Ha a cipő túl lapos
A túl lapos cipő megterheli a sarkakat. Hogy a nap végére ne sajogjon a lábunk, érdemes sarokbetétet használni, ami megemeli a sarkat, és kicsit alápárnázza az érintett területet.

Talpbéléshatározó

Ha a cipő nem elég kényelmes…
Sokan a cipőn próbálnak meg spórolni; olcsóbb, kevésbé kidolgozott lábbeliket választanak, amelyekben nincs sem sarokemelő, sem pedig lúdtalpbélés. Az ilyen cipőkben a láb túlságosan elterül, szinte szétfolyik, ami hosszú távon akár lúdtalpat is okozhat. A legtöbb cipőboltban már kapható lépéskönnyítő talpbélés, ami kényelmesebbé teszi a cipőinket, és olyan a felépítése, hogy a lehető legjobban tehermentesíti a lábat. Aki sokat gyalogol, az túraboltokban kapható speciális talpbéléssel is próbálkozhat.

Ha a cipő túl hideg…
A téli hidegben a legtöbb csizma sajnos nem bírja az iramot, ha pedig a láb fagyoskodik, akkor könnyen felfázhatunk, ráadásul úgy érezzük, mintha az egész testünk fázna. Télire érdemes olyan, gyapjúból vagy műszőrméből készült talpbélést választani, amelynek az alsó felét fólia borítja, ez ugyanis jobban hőszigetel.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top