Egészség

Minden tizedik magyar szenved visszérbetegségben

Sokan csak akkor veszik komolyan, ha már a súlyos szövődményeket tapasztalják magukon. Pedig a visszérbetegség korai szakaszában eredményesen kezelhető.

Minden tizedik magyar szenved visszérbetegségbenA krónikus vénás elégtelenség következtében kialakult következmények nagyjából a lakosság 10-15 százalékát érintik. Olyan szövődmények, amelyek már a munkavégzést is akadályozzák, az ország lakosságának 10 százalékánál fordulnak elő. Az emberek 4-6 százalékánál fordul elő olyan szövődmény, amely már képtelenné teszi a munkavégzésre.

A nagyobb baj az, hogy a magyar betegek nem fordulnak időben orvoshoz, ennek a következménye lehet az, hogy az egészségügyi költségvetés 6 százalékát költjük különböző visszérbetegséggel kapcsolatos szövődmények kezelésére. Érdemes tudni, hogy Angliában ez az arány mindössze 2 százalék.

Sokan követik el azt a hibát, hogy csak a súlyosabb tünetek megjelenésekor fordulnak szakemberhez, pedig a betegség korai felismerése sokat javíthatna a gyógyulási esélyeken. Fontos, hogy akinek a családjában már előfordult visszérbetegség, az a betegség első jeleinél forduljon szakorvoshoz.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top