Egészség

A visszerek 5 legnagyobb ellensége

A visszérbetegség súlyosbodását megelőzhetjük, ha figyelembe vesszük, hogy melyek azok szokások, amelyekkel a legtöbbet ártunk magunknak.

A visszerek 5 legnagyobb ellenségeTúlsúly
A többlettestsúly rossz hatással van a vénás keringésre, ami visszérbetegséghez vezethet. Ráadásul a magas testtömeg különösen megterheli a lábakat és az ereket.

Állómunka
A hosszas állás legalább annyira megterheli a lábakat, mint a túlsúly. Ezért aki állómunkát végez, az napközben hordjon kompressziós harisnyát, ami segíthet megakadályozni a meglévő visszeres csomók elgöbösödését.

Dohányzás
A dohányzás rossz hatással van az érfalak rugalmasságára, lassítja a vérkeringést, és fokozza a vér alvadását is. Ezért a legtöbb visszérbetegségben szenvedő páciensnek jobb, ha felhagy a dohányzással, ugyanis sok esetben megnöveli a mélyvénás trombózis kockázatát.

Kevés mozgás
A mozgásszegény életmód növeli a túlsúly kockázatát, pedig ez megterheli a szervezetet. Rendszeres mozgással az érfalak megőrizhetik rugalmasságukat, ami csökkenti a visszérbetegség előfordulásának lehetőségét.

Gének
Ha a szüleink vagy a nagyszüleink is szenvedtek visszérbetegségtől, akkor nagy valószínűséggel mi sem úszhatjuk meg. A visszér és a kötőszövet-gyengeség ugyanis örökletes.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top