Egészség

Lábbarát cipők

10 centis sarok a szép vádli kedvéért, hosszú, keskeny orr a karcsú lábfejért? Ki mondana nemet? Pedig a rossz, kényelmetlen cipőt megbosszulja a lábunk. Segítünk kényelmes cipőt választani!

Lábbarát cipőkRugalmas talp
A nagyon kemény talp nem egészséges a lábnak, megváltoztatja ugyanis a járás dinamikáját. A kemény talpnak köszönhetően ugyanis a sarok leérkezése után a talp többi része szinte csapódik a földhöz, ami egész napos járkálás esetén nem egészséges.

Kényelmes sarok
Sem a túl magas, sem pedig a túl alacsony sarok nem egészséges hosszú távon, mindkettő aránytalanul megterheli a lábat. Az optimális sarok 3-4 centi magas, és lehetőleg kicsit vastagabb, ne tűsarkú fazont válasszunk, mert az ilyen magasságban sem ad kellő biztonságérzetet.

Soha ne szorítson!
Lehet, hogy a cipő tágul széltében, de nincs rá garancia; ne sanyargassuk a lábunkat túl keskeny cipőben! Sose szorítsa a cipő a lábtő- és a lábközépcsontokat. Ha a cipő levétele után a varrás nyomot hagy a bőrön, akkor a cipő fűzőjét érdemes lazítani, vagy ha erre nincs mód, akkor speciális cipőtágító spray és egy sámfa segítségével néhány millimétert javíthatunk a helyzeten.

Legyen jó a méret!
Mindig olyan cipőt válasszunk, amelyben a lábujjak aktívan tudnak mozogni, téli cipő esetében akár vastag zokniban is. Ezt ne csak olyan cipőknél vegyük figyelembe, amelyeket rendszeresen, egész nap használunk. Egy túl kicsi futócipő akár heti egy óra használattal is kárt tehet a lábunkban.

Természetes alapanyag
Bár a műbőr cipők olcsóbbak bőrből készült társaiknál, mégis érdemes a természetes megoldást választani, ugyanis a bőr és a vászon a műanyaggal ellentétben légáteresztő tulajdonságú, ami javítja a láb komfortérzetét. Az élettartamról már nem is beszélve.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top