Olimpiai éremről álmodik a láb nélküli kislány

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A londoni paralimpiára készül a lábak nélkül élő tinédzser, aki akaraterőből és kitartásból már régen megnyerte volna a bajnokságot. Arról álmodik, hogy sikeres atléta lesz, és a családját is támogathatja majd.
2011. 08. 27. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az úszás adott erőt a fogyatékos kosárlabda-lánynakLábak híján a kezeit és az alsótestére erősített, félbevágott kosárlabdát használja közlekedésre a 15 éves kínai lány, Qian Hongyan, aki arról álmodik, hogy egyszer paralimpiai úszó lesz. Az otthon csak kosárlabda-lányként emlegetett tinédzser négyéves korában egy baleset következtében veszítette el mindkét lábát, így már kislányként szembe kellett néznie a ténnyel: esélye sincs arra, hogy a barátaihoz hasonló életet éljen és iskolába járjon.

Szerencsére néhány éve az országban elsőként a lány lakóhelyén, Yunnan tartományban létrehoztak egy ifjúsági úszóklubot a mozgáskorlátozott szövetség támogatásával, ahová Qian is csatlakozott. Azóta új fejezet kezdődött a számára: az úszás, az edzés és a versenyzés visszaadta az életkedvét a mozgáskorlátozott lánynak, aki elhatározta, hogy sikeres sportoló lesz, hogy segítsen szegény körülmények közt élő családján.


Úgy tűnik, egyelőre semmi sem tántorítja el céljától a kosárlabda-lányt, aki hazájában már számos érmet begyűjtött: eddig három aranyat szerezett a Yunnan tartományi versenyeken, egy aranyat és két ezüstöt a fogyatékkal élők számára megrendezett nemzeti úszóbajnokságon 2009-ben, és három ezüstöt ugyanezen a versenyen 2010-ben. Jelenleg napi négy órát edz, hogy valóra váltsa rövid távú álmát, és kijusson a 2012-es londoni paralimpiára.

Az úszás adott erőt a fogyatékos kosárlabda-lánynak

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások