Egészség

Formás vádli egyszerűen

A szem és a haj után a férfiak a cipőt nézik meg egy nőn először, ami persze nincs messze a vádlinktól. Még most sem késő formálni a szoknyából kikandikáló részt.
Formás vádli egyszerűen Győzd le a visszereket sporttal!

Ha vádliformálásra gondolunk, általában megáll a tudomány a lábujjhegyre állásnál, pedig számos gyakorlat végezhető, ami aztán tökéletes lábat formál. A hétköznapi irodai ülőmunka nem fejleszti az izmokat, nem beszélve arról, hogy segít a visszerek kialakulásában. Mit tehetünk?

  1. Támaszkodjunk a falnak úgy, hogy 45 fokos szöget zárunk be a talajjal. Álljunk lábujjhegyre, majd mindkét lábat egyszerre engedjük a talajra. Lehet páros és váltott lábbal is.
  2. Álljunk terpeszbe, hajlítsuk be a térdünket! Először az egyik sarkunkat emeljük, majd a másikat, végül párosan. Tartsuk meg pár másodpercre, majd engedjük vissza!
  3. Formás vádli egyszerűenÁlljunk zárt lábbal, majd kezdjünk el egy helyben járni, úgy, hogy lábfejünk nem mozdul el a talajról, csak a sarkunkat emeljük felváltva.
  4. Keressünk egy lépcsőt, amelyre féltalppal álljunk fel, kapaszkodjunk a korlátba. Először emelkedjünk lábujjhegyre, majd engedjük vissza nagyon lassan a sarkunkat, először a lépcső szintjéig, majd engedjük lejjebb. Lényeges, hogy lassan csináljuk, 10-15 másodpercig végezzük a gyakorlatot, de folyamatosan. Lehet páros és váltott lábbal is.
  5. Állj fél lábra, majd emelkedj lábujjhegyre, és vissza. Tízes sorozatonként cseréld meg a lábad!

Minden egyes alkalommal végezz nyújtó gyakorlatot is, így elkerülheted, hogy görcsbe ránduljon az igénybe vett vádliizomzat.

Ha görcsöl a láb…

A vádliban futó vénák és visszerek kiürülését az izmok összehúzódása segíti elő: járás közben ennek köszönhetően kiürülnek a pangó erek. A vádli izmai a tartós terhelésre kifáradhatnak és begörcsölhetnek. Ha ez rendszeresen előfordul, érdemes szakemberrel konzultálni a vénák betegségeinek kizárásához. Az is előfordulhat, hogy ásványianyag-hiány lépett fel. Ha görcsöl a vádlid, támaszd a kezed a falnak, lépj hátra és nyomd le hátul a sarkad, hogy a vádlid izmai megnyúljanak.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top