Egészség

Kerüld el a visszereket!

Rostdús ételek, torna, kényelmes cipő. Mivel előzheted meg a visszereket? Adunk néhány jó tanácsot!
  • Kerüld el a visszereket!Kerüljük a hosszú ideig történő álldogálást és üldögélést, utóbbi esetében ne tegyük keresztbe a lábunkat. Ha a munkánk olyan, hogy ez elkerülhetetlen, rendszeresen tornáztassuk, mozgassuk meg a lábujjainkat, a lábszárunkat, és amikor csak tehetjük, gyalogoljunk, ússzunk vagy biciklizzünk. Panaszok esetén napközben ajánlatos lehet a kompressziós harisnya viselése, és esténként legalább egy rövid időre polcoljuk fel a lábunkat.
  • Naponta akár többször is alkalmazhatunk váltózuhanyt: felváltva meleg, majd hideg vizet folyatva a vádlinkra, hideg vízzel befejezve a folyamatot. A változó hőmérséklet hatására az erek kitágulnak, majd összehúzódnak, ez hatékony értorna és vérkeringés-serkentő is egyben. Kerüljük a kádban fürdést: a meleg víz még inkább kitágítja a vénákat.
  • Túlsúly esetén előbb alakulnak ki a visszerek, mert a lábaknak nagyobb súlyt kell cipelniük. Alakítsuk át étrendünket, mozogjunk többet és fokozatosan adjuk le a kilókat, ne csak a visszerek miatt!
  • A kiegyensúlyozott, rost- és vitamindús táplálkozás nemcsak az erek épségének megőrzésében segít, de egész szervezetünkre jótékony hatással van. Például enyhe vízhajtó hatása van az őszibaracknak és a zellernek, illetve jó hatással vannak az erek rugalmasságára a magas C-vitamin-tartalmú élelmiszerek, mint például a csipkebogyó, melyet tea formájában fogyaszthatunk.
  • Kerüld el a visszereket! Olvass tovább!
    Sporttal a visszerek ellen

    Érdemes kerülni a túl magas sarkú cipőket, mert ezek viselése esetén másként feszül a lábszárizomzat, és a vér visszaáramoltatását szolgáló izompumpa nem működik hatékonyan.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top