Egészség

10 tipp a visszértágulat megelőzésére

Mint mindenre, a visszerekre is érvényes: jobb megelőzni, mint bajlódni velük. Mit tehetünk? Hogyan előzhető meg a visszértágulat?
  1. 10 tipp a visszértágulat megelőzésére Szépséghibától a feszítő fájdalomig

    A visszér megelőzése szempontjából egészséges, ha naponta sétálsz a friss levegőn, biciklizel és úszol hetente többször is.

  2. Fontos a folyadékbevitel, napi 2-3 liter, és nem csak a visszerek miatt. Ez lehet gyümölcslé, ásványvíz, tea, illetve a különböző levesek is megfelelnek a célnak.
  3. Az étrendünkben csökkentsük a húsok és zsírok arányát, helyette több rostos és lédús ételt fogyasszunk. A megfelelő táplálkozással elkerülhetjük a túlsúlyt, ami a visszerek kialakulásának egyik forrása lehet.
  4. Sokan alkalmaznak Kneipp-kúrát, mert kedvezően hat a vénás keringésre a kúrában alkalmazott hideg-meleg vizes lábfürdő és a víztaposás is.
  5. 10 tipp a visszértágulat megelőzéséreA pezsgőfürdő és a vénatorna segítenek aktiválni a vénás és nyirokkeringést – ezzel enyhítik a fájdalmat, a gyulladásra pedig az agyag- és gyógyföldpakolás van kedvező hatással.
  6. Mellőzzük a hosszan tartó ácsorgást és egy helyben ülést, ha pedig elkerülhetetlen, tornáztassuk meg lábainkat. Ülés közben ne tegyük keresztbe és ne lógassuk a lábunkat, a talpunk mindig legyen a földön. Ha csak tehetjük, polcoljuk fel lábainkat, ez segíti a vér visszaáramlását a szív felé.
  7. Ne viseljünk 4 cm-nél magasabb sarkú cipőt. Az izmok kevésbé képesek a megfelelő izompumpa működtetésére, így a visszerek kialakulásához is hozzájárulhatnak.
  8. Kerüld a cipekedést, mert a súlytöbblet (akárcsak a túlsúlynál) túlterheli az alsó végtagokat.
  9. Hosszú utazás közben mozgasd át a lábfejed és lábujjaidat gyakran.
  10. Kerüld a meleg vizes fürdőt, a szaunát és a napozást, mert hő hatására kitágulnak a visszerek.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top