Egészség

Amit a visszerekről tudni érdemes

Amellett, hogy örökletes, számos tényező növeli kialakulásának esélyét. Összeszedtük, amit a visszérről tudni érdemes.
 Kérdések és válaszok: Amit a visszerekről tudni érdemes Olvass tovább!
Formás vádli, vékony boka

Öröklődő hajlam

A hajlam valóban öröklődik, de rögtön hozzá kell tenni, hogy a visszerek kialakulása szempontjából legalább ennyire felelős a mozgásszegény életmód és a súlyfelesleg is, ezeken azonban lehet változtatni.

A visszérbetegség oka

A visszérbetegség oka a visszerekben megnövekedett nyomás, ami az ülő vagy álló életmód miatt a vénákban összegyűlő vérre ható gravitációból ered, és tartós fennállása a vénabillentyűk elégtelenségéhez, a visszerekben állandó pangáshoz, majd az erek kitágulásához vezet. A mozgás vagy a lábak felpolcolása csökkenti a visszerekben levő nyomást és az esetleges pangást.

A nyári időszak a legrosszabb

Kérdések és válaszok: Amit a visszerekről tudni érdemesAz erek a meleg hatására kitágulnak, lassul a vérkeringés és fokozódik a pangás az erekben. A lábak felpolcolása sokat segíthet a tünetek enyhítésében, és a kompressziós harisnya viselése is fontossá válhat ebben az időszakban. Érdemes szakembert is felkeresni.

Visszeresség és vénás elégtelenség

A visszeresség és a vénás elégtelenség nem ugyanaz. Utóbbi tünetei a nap végére kialakuló nehézláb-érzés, lábdagadás, lábfeszülés, éjszaka jelentkező lábgörcsök. Ezek fennállhatnak akkor is, ha vénatágulat csak minimálisan látható, vagyis nincsenek feltűnő „visszerek”. Mivel nem látszik, nem megyünk orvoshoz, már csak akkor, amikor a fájdalom állandósul, vagy már szövődmények kezdenek kialakulni a bőrön, pedig a korai kezeléssel ezek a későbbi szövődmények késleltethetők vagy megelőzhetők.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top