Egészség

Butább gyereke születik az elhízott kismamáknak?

Lassan mindenről bebizonyítják, hogy szörnyű veszélyeket rejt magában. Most az derült ki egy kutatásból, hogy árt a gyerek intelligenciájának, ha az anya nagyon sokat hízik a terhessége alatt.
„Tényleg kettő helyett kell enni terhesen?

Nagyobb eséllyel lehet akár skizofrén vagy evészavaros az a gyerek, akinek az anyja jelentősen meghízik a terhessége alatt – állítják az ontariói Mcmaster Egyetem kutatói.

Úgy tűnik, lassan mindenről bebizonyítják, hogy szörnyű veszélyeket rejt magában: most a terhesség alatti túlevést és hízást állították pellengérre kanadai kutatók. Eredményeiket nem új kutatások támasztják alá, mindössze annyit tettek, hogy egy tucat már ismert vizsgálat eredményeit elemezték, és összegezték.

Végül arra jutottak, hogy a terhesség alatt jelentősen súlytöbbletet felhalmozó anyák gyerekei átlagosan 5 ponttal alacsonyabb intelligenciahányadossal rendelkeznek majd, mint a normál súlyukat megőrző nők utódai.

Svéd kutatások ehhez azt teszik hozzá, hogy az elhízott anyukák gyerekei között jóval magasabb a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar előfordulása, mint a többieknél.

Végül pedig ausztrál vizsgálatok kimutatták, hogy a nagyétkű kismamák gyerekei kamaszkorban 11 százalékkal nagyobb valószínűséggel lesznek evészavarosak, mint társaik.

Maradjatok frissek és fittek a Nők Lapja Caféval!

Ti mit gondoltok ezekről a megállapításokról? Vajon tényleg ilyen közvetlen kapcsolat van a kismamák súlyfeleslege és a gyermekük viselkedése között?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top