Egészség

Formás vádli, vékony boka

Ki ne álmodna ilyenről, de nem mindenkinek adatik. Mégis mit tehetünk azért, hogy a lehető legjobban nézzen ki a lábunk?

Azt, hogy vastag vagy vékony a vádlink, alkatunk határozza meg. Sporttal ugyan a formáját tudjuk befolyásolni – például a biciklizéssel, futással erősíthető az izom –, de a vastagból nem tudunk vékonyat faragni. Optikailag is tudjuk befolyásolni az összképet: ha vádlink vékony, érdemes laposabb talpú cipőt hordanunk, vastaghoz pedig inkább a magasat ajánljuk, ugyanis az optikailag nyújtja a lábat.

Vádlink mellett bokánk formája is befolyásolhatja az összhatást. A duzzadt bokán a láb felpolcolásával segíthetünk, illetve a folyamatos ülés és állás ronthat a helyzeten.

Mi zavarhatja még az összképet?

Visszerek
Többnyire a nők – és nem csak az idősek – küzdenek a lábukon éktelenkedő seprűs visszerekkel. Sokan közülük éppen ezért mellőzik a szoknya viselését még nyáron is. A vékony erek kitágulása kékes-pirosas elszíneződéssel jár, többnyire örökletes hajlammal magyarázható.

Eltüntetésére több módszer is létezik. Az egyik, amikor a vénába olyan anyagot fecskendeznek, ami összetapasztja az érfalakat. A másik a lézeres eljárás: csak a rendkívül finom erek kezelésére alkalmas. Előtte vizsgálat szükséges, mert rendellenesség esetén más helyeken visszér kialakulását okozhatja. Megoldást jelenthetnek a különböző készítmények, amelyek a fáradt, visszeres láb problémáit enyhítik.

Persze mint mindent, ezt is megelőzni a legjobb. Ami jót tesz a lábnak: váltakozó hőmérsékletű zuhany, a rugalmas harisnya és az úszás.

Formás vádli, vékony boka

Szőr mentén
Gondolom ez senki számára sem újdonság: idén sem lesz divat a szőrös láb. Ma már számtalan lehetőség van a nemkívánatos szőrszálak eltüntetésére, tehát nincs mentség a kikandikáló szőrszálak hátborzongató látványára.

Ápolt térd
A szép lábhoz az ápolt sarok és térd is hozzátartozik. Időnként radírozzuk át lábunkon a bőrt, különös tekintettel ezekre a területekre. A repedt sarokra és térdre ezen a nyáron sem lehetünk büszkék.

Hideg vizes taposás
Ha lábszépségápolás, akkor a víz csodákra képes. Engedjünk hideg vizet a kádba és tegyünk bele kevés sót. Tíz percen keresztül járjunk helyben a kádban úgy, hogy minden lépésnél kiemeljük a vízből a lábunkat. Sportnak sem utolsó!

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top