Egészség

Az egykor legkövérebb tinédzsert ma anorexiával kezelik

Orvosai szerint bele is halhat az anorexiába az a fiatal nő, aki néhány éve 216 kilósan Nagy-Britannia legkövérebb tinédzsere volt.
Az egykor legkövérebb tinédzsert ma anorexiával kezelik Nemcsak a nőket fenyegeti az anorexia

Malissa 18 évesen a legfiatalabb nő volt a világon, akin 2008 januárjában gyomorelkerülő (bypass) műtétet hajtottak végre. A lány, aki azelőtt nem érte be 15 ezer kalóriánál kevesebbel egy nap, a számára szükséges mennyiséget pedig általában gyorsételekből, csokoládéból és rágcsálnivalóból fedezte, akkor 216 kilogrammot nyomott. Szülei sem tudták meggyőzni, hogy ne habzsoljon.

A bypass műtét kockázatai ellenére az operáció sikeresen lezajlott, és Malissa egy éven belül megszabadult több mint 100 kilótól. Egyre többet járt szórakozni, majd teherbe esett a 22 éves barátjától. A terhesség hatodik hónapjában a lány májbetegsége miatt császármetszést hajtottak végre, de a baba a születés után egy órával meghalt. Az orvosok szerint Malissa elégtelen táplálkozása vezetett a kisbaba alultápláltságához, amellyel a pici szervezete képtelen volt megküzdeni.

Az egykor legkövérebb tinédzsert ma anorexiával kezelik
Az egykor legkövérebb tinédzsert ma anorexiával kezelik
Az egykor legkövérebb tinédzsert ma anorexiával kezelik

 

A fiatal lány olyan gyorsan fogyott, hogy az orvosok ma már anorexiával kezelik. Egy nap csupán 300 kalóriát képes elfogyasztani, pedig kezelőorvosai szerint legalább napi 500–1000 kalória bevitele lenne ideális számára. A lány súlya ma már alig több, mint 50 kilogramm. Malissa azt mondja, nem szándékosan kínozza a testét, de most már inkább meghalna, mint hogy evésre kényszerítse magát. A teste saját maga számára is sokkoló látványt nyújt, de az evéstől görcsöl a gyomra, a nyelés pedig fájdalommal jár. Alultápláltsága miatt rendszeresen kórházban köt ki.

A kórház szakpszichológusának az a véleménye, hogy Malissa hosszú évek óta folyamatosan lelki problémákkal küzd, amelyet egy gyomorműtéttel nem lehet megoldani. Valószínűleg annyira fél attól, hogy újra elhízik, hogy tudat alatt megtiltja magának az evést.

 

Forrás: dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top