Egészség

Az autista kisfiú először mondhatta anyukájának: “Szeretlek”

A saját világába bezárt 3 éves autista kisgyerek jelnyelv segítségével mondhatta el anyukájának, hogy szereti.
Az autista kisfiú először mondhatta anyukájának: „Szeretlek”A testvérek közötti kis korkülönbség növeli az autizmus kockázatát 

A skót fiúnál súlyos autizmust diagnosztizáltak, valószínűleg egész életében nem tud majd beszélni, de a jelnyelv segítheti abban, hogy kapcsolatba lépjen a külvilággal.
„Tyler állapota nagyon megnehezíti a hétköznapjainkat. Nem tud kommunikálni velünk, és ettől feszültté válik” – mondta el a 24 éves édesanya, aki modellként dolgozik részmunkaidőben. Az orvosok további szavakat is megtanítottak a kisfiúnak, mint „mama” és „kérlek”. Emellett képes kártyákat használnak, hogy belépjenek a világába és közös nyelvet teremtsenek vele.

Az autista kisfiú először mondhatta anyukájának: „Szeretlek”

Tyler 24 éves édesanyja, Sarah Strachan elmondta, „a világot jelentette nekem, ahogyan a pici kezeivel azt mondta: szeretlek”.
Cserébe az orvosok segítségéért az édesanya félmillió forinttal támogatta az intézményt, amit egy adománygyűjtő honlapon kalapozott össze. Azt tervezi, hogy tovább folytatja a gyűjtést és a haját is levágatja, hogy felhívja a figyelmet és még több segítséget szerezzen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top