Egészség

Megtalálták a korai magömlés gyógymódját

A férfiúi kitartás hiánya rányomhatja bélyegét a párkapcsolatokra. Az új, mindössze 20 perces kezelés pihenőt fúj a túlérzékeny örömjeleknek az agyban és a medencei idegek blokkolása révén megoldást nyújt a problémára.
Megtalálták a korai magömlés gyógymódját Szex helyett csak kifogás

A helyi érzéstelenítés után egy tompa tűt szúrnak néhány centiméter mélységben a medencébe, a pénisz-idegig, amely a szexuális érzékenységet kontrollálja. Egy elemhez kapcsolt pici elektróda adagolja gombnyomásra egy tűn keresztül az alacsony áramot, ami addig melegíti az ideget, amíg az részlegesen sérül. Ezáltal kizárja, hogy az ideg szex közben üzenjen az agynak, ami nagyban növeli a férfiak kitartását az ágyban.

Az amerikai kutatás eredményességét vizsgálva felmerül a kérdés, hogy az idegek károsítása a férfiak örömérzetének megszűnéséhez vezethet-e. 22 főn sikerrel tesztelték az eljárást, amely az ideget csak annyira károsítja, hogy gyógyítja a korai magömlés tüneteit, anélkül hogy a férfiak örömérzését is tönkretenné. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy néhány hónapon belül a kezelés ismétlésére van szükség, miután az ideg felépül a hőkezelésből.

A rádiófrekvenciás idegpárologtatás névre hallgató új technikát már sikeresen alkalmazták háti panaszok kezelésében. Az amerikai kutató csapat bízik abban, hogy ehhez hasonló sikereket érhetnek el a korai magömlés terén is.

Megtalálták a korai magömlés gyógymódjátA korábbi hasonló próbálkozások ugyanakkor ellentmondáshoz vezettek, emeli ki dr. John Dean, a Nemzetközi Szexuális Társaság korábbi elnöke. A probléma oka az volt, hogy a férfiak szexuális érzékenységük jelentős részét elveszítették, és voltak, akik már erekcióra sem voltak képesek. Az új kezelés kevésbé drasztikus, mert nem öli meg az idegeket, csupán felmelegíti azokat.

Dr. Fél Tamás urológus szakorvos kérésünkre elmondta, Magyarországon gyakori a sok esetben merevedési problémával összefüggő korai magömléses eset. Betegei 80-90 százalékban merevedési problémával érkeznek, amely 10-ből 4-5 esetben korai magömléssel párosul.

A merevedési problémák mögött 90 százalékban pszichés, 10 százalékban szervi bajok állnak. A stresszes életmód rajta hagyja a nyomát a férfiak szexuális teljesítőképességén, sokszor „az erősebbik nem a gyengébbik” – fogalmazott Fél Tamás.

A korai magömlés hátterében állhat a rendszeres szexuális kapcsolat hiánya, de okozhatja krónikus prosztatagyulladás is. Kezelésére még nincsen regisztrált gyógyszerkészítmény (egy készítmény kipróbálásával jelenleg klinikai vizsgálat folyik), a központi idegrendszerre ható gyógyszer mellékhatását felhasználva éri el a kezelőorvos a kívánt eredményt. Ideális esetben a kezelésbe pszichológus szakembert is bevonhatnak, de a gyógyulás a mentális vezetéssel akár több hónapig is eltarthat, míg a gyógyszeres kezelés 3 hónapos kúrát követően sikerre vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top