Egészség

A vakság gyógyítható

Kutatók rájöttek, hogyan lehet a vakságot visszafordítani.
A vakság gyógyítható  Forradalmi terápia mellékhatások nélkül

A Cambridge-i Egyetem professzora, Keith Martin ideggyógyász szerint a vakság gyógyításának lehetőségére bukkantak. A kutatók komoly tudományos áttörésről számoltak be, amelyről úgy gondolják, hogy az elkövetkező öt éven belül a vakságot gyógyíthatja. A kutatók egy olyan ultramodern orvosi kutatással álltak elő, melynek során a csontvelőből nyert őssejt sikeresen átültethető a károsodott szem idegeibe.

A vakság gyógyíthatóAmikor az egészséges őssejtek a szembe kerülnek, elkezdik helyreállítani saját magukat, vagyis öngyógyításba kezdenek, és állatokon végzett klinikai tesztek azt bizonyítják, hogy a technikával gyógyítható a vakság. Az áttörés az őssejt-átültetésben azt jelenti, hogy a vak személy újra láthat, és ez többé már nem csak „fantazmagória”. A neurológusprofesszor szerint a módszer megvédi a szemet a zöld hályog károsító hatásától és visszaadhatja a látást.

 

Forrás: Northfoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top