Egészség

Nemcsak a nőket fenyegeti az anorexia

Leginkább a nők elégedetlenek az alakjukkal és kezdenek drasztikus fogyókúrába, ám az sem ritka, ha egy fiú küzd étkezési zavarokkal.
Nemcsak a nőket fenyegeti az anorexia 120 kilótól szabadult meg egy év alatt

Bár jóval ritkább, de egyáltalán nem egyedi a 18 éves brit fiú esete, aki megirigyelte a férfi modellek vékony alakját és drasztikus fogyókúrába kezdett. A diéta abból állt, hogy napi egy szelet kenyéren kívül semmit sem evett.

A fiú divattervező szeretne lenni, így nap mint nap a divatmagazinokat bújta, ahonnan a köztudottan csontsovány modellek mosolyogtak vissza rá. Az 57 kilós Ollie egészen addig koplalt, míg el nem érte a Nemcsak a nőket fenyegeti az anorexia38 kilós súlyt, a BMI-indexe mindössze 12,5 volt. A fiú úgy gondolta, hogy a teste túl széles és a combjai pedig túl vastagok. „Undorítónak láttam magam” – mondja a fiú.

A drasztikus súlyvesztés miatt kórházba is kellett mennie, ám januárban kiengedték, édesanyját bízták meg felügyeletével. Ollie kezd meggyógyulni: most 47 és fél kilót nyom.

 

Forrás: Northfoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top