Új, veszélyes őrület a tinik körében

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A korántsem veszélytelen hóbort, melyért mostanában megőrülnek a fiatalok, majdnem egy 13 éves lány életébe került.
2011. 03. 09. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az orvosok újabb, tinédzserekre leselkedő veszélyre hívták fel a figyelmet egy szerencsétlen balesetet követően. Kis, mágneses golyók jelentek meg a piacon, amiket a tinik a nyelvükbe vagy szájukba tesznek, mintha piercing lenne. Egy fiatal lány véletlenül lenyelte ezeket a kis golyókat, és majdnem megfulladt.


Bár a dobozon fel van tüntetve, hogy tilos szájba vagy orrba helyezni, a fiatalok semmibe veszik a tilalmat.
Bár a dobozon fel van tüntetve, hogy tilos szájba vagy orrba helyezni,
a fiatalok semmibe veszik a tilalmat


A 13 éves Lauren Garcia két ilyen mágneses golyót tett a szájába, amelyeket – miután visszapattantak a fogáról – véletlenül lenyelt. Az apró golyókat egyébként asztali díszként árulják, de tinédzserek ezrei használják ékszerként, mivel egy nyelvpiercing illúzióját keltik.

Lauren torkán akadtak a golyók, amik kis hiján a halálát okozták.
Lauren torkán akadtak meg a golyók, amelyek majdnem a halálát okozták

 


Forrás: Profimedia


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások

megmondo64 2014-01-17 16:36

Pont azok az egyének veszélyesek a társadalomra és a körülöttük lévőkre, akik görcsösen próbálják ráerőltetni a saját normáikat másokra. Valami elfolytott belső kényszer miatt, amit valószínűleg pont egy hasonlót gyerekkori trauma táplál. "Tetovált bunkó. Pirszinges hülyegyerek" Igen, amikor meglátok egy vasakkal teli tinédzsert én is megmosolygom, és elgondolkozom vajon miért hagyja neki ezt az anyja. De az, hogy felnőtt emberekről ez alapján mondjak véleményt? Ismerek két diplomás tetovált fickót. Az IQ-ja magasabb, mint az itt kommentelőké együttvéve. Tanár. Külföldön pont, hogy nem foglalkoznak a külsőségekkel. Miért ne lehetne valaki jó ügyvéd tetoválással a mellkasán? Vagy a teljes hátán. Tanár fura frizurával ugyanúgy lehet korrekt és emberséges, de szigorú is. A diák nem a kinézete alapján fog felnézni a tanárra, hanem a tettei, megnyilvánulásai, cselekedetei alapján. Gusztustalan dolog elítélni a másikat az alapján ahogy kinéz. Az embert a tettei teszik emberré. Mellesleg mi köze lenne hozzá bármely idegennek, ha nekem teszem azt két fülbevalóm lenne, három piercingem és szét lennék tetoválva? Emellett a diplomám ugyan annyit ér.

birerzsi 2011-04-12 21:09

Az én kolléganőm meg a postások által használt kék ceruzával, annak a színe tetszett/ment a szőke hajához. :D idézet: bigacsiga2 (41) 2011-03-11 11:03:25

Én meg ötéves koromban kifestettem piros ceruzával a szemöldökömet, ami akkoriban szőke színű volt. (Nagyon nehezen jött le.)  

 

Mi 8-os korunkban babahintőporból kevertünk ki szemhéjfestéket. Kék és zöld vízfestéket adtunk a porhoz, mely aztán gélformátumú lett, majd kiszárítottuk. 

ardian 2011-03-16 13:29

Vesemedence gyulladás:

 

(másnéven: PN, pyelonephritis)

A pyelonephritis (ejtsd: pielonefrítisz, továbbiakban PN) a vese és a felső húgyutak gyulladása, melyet leggyakrabban a hólyagból felkerülő, nem fertőző baktériumok váltanak ki. A hólyag alulról fertőződhet helyi immungyengeség, például meghűlés következtében, vagy a vér- és nyirokáramlás útján, pontos mechanizmusa azonban nem ismert.

Torolt_felhasznalo_760877 2011-03-14 08:42

Nem a nadrágtól fázik fel, hanem attól, hogy folyamatosan kilógó derékkal ül a hideg iskolai széken, sokszor a szünetben a folyosón a kövön (látnád, milyen pofákat vágnak, ha szólok, hogy álljanak fel).

 

És 21 év iskolai tapasztalata alapján mondhatom, hgoy markánsan megnőtt a húgyúti fertőzések és nőgyógyászati panaszok száma, mióta csípőnadrág van.

 

Egyébként lehet, hgoy vesemedence gyulladást valóban nem nagy esélyük van kapni ( nem vagyok se nefrológus se urológus), de az biztos, hogy hólyaghurutot dögivel.

 

Ja, és mivel kis méretben nincs normális nadrág, a lányom feszt panaszkodik, hogy fázik a dereka. Szerencsére a tavalyi divat-méylrepülést leszámítva, amikor nem lehetett rendes hosszúságú pólót, kabátot és pulóvert kapni, idén sikerült.  

bigacsiga2 2011-03-13 23:30

A csípőnadrágtől nem lehet felfázni és vesemedence gyulladást sem lehet kapni. Ez egy nagy tévedés.

 

A vese betegségeit ugyanis úgy gyógyítják, hogy hűtik a vese tájékát, vagyis hűvősebben tartják, mint a testhőmérséklet.

 

 

A vese gyulladás általában a húgyutakon keresztül felhúzódó fertőzés és nem felfázás, mint a hólyaghurut is.

 

 

bigacsiga2 2011-03-13 23:27

Nem az, ott ahol azt is megszabják milyen ruhába jelenje meg, akkor a tetkó sem az.

 

---

Amíg a gyerekeim karatéztak, az edző rndszeresen felhívta a figyelműket, hogy a karate nem tűri a tetkókat, akin meglátja késsel kivágja. Gondolam vicnek szánat, de nem volt egy gyereken sem.

 

 

marcipan21 2011-03-13 16:35

Igen,nehéz egy lötyögős tetkóval jól szituált hölgynek látszani:)))),mert sajnos egyszer mindenki megöregszik(ha nem hal meg fiatalon)

rekacsiporog 2011-03-12 22:24

ezért nem is értem azokat a lányokat, akik az alkarjukra vagy a popsikjuk felé tetováltatnak... fiatalság elmúlik, és egy szétcsúszott tetkóval kicsit nehezebb méltósággal öregedni.


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!