Egészség

Egy egyszerű vérvételből kimutatható a Down-kór

Európai tudósok szerint a terhes nőkön végzett egyszerű vérvételből kimutatható a Down-kór. A felfedezés a jelenlegi kiterjedtebb, bonyolultabb vizsgálatoktól mentheti meg a nőket.
Egy egyszerű vérvételből kimutatható a Down-kór Egy csepp vérből megtudhatod, meddig élsz!

A Down-kór hátterében genetikai rendellenesség áll, amely magas biztonsági fokkal szűrhető ultrahanggal és az anyai vér vizsgálatával. A legnagyobb bizonyossággal magzatvízvizsgálattal tudják kimutatni, amely a vetélés kockázatát hordja magában. A kutatás szerint egy megbízható vérvétellel a jelenleg alkalmazott teszteknél gyorsabban deríthet fényt a kór jelenlétére. Az előzetes tanulmányt vasárnap közölte a Nature Medicine tudományos folyóirat.
 
Egy egyszerű vérvételből kimutatható a Down-kórBár már több kutatócsapat napvilágra hozta hasonló tanulmányát, jelenleg még nincsen kereskedelemben elérhető teszt. Egy amerikai cég jövő évben tervezi piacra dobni az elsőt.
 
A ciprusi, görög és angol kutatók vaktesztek során 14 Down-szindrómást és 26 egészséges magzatot azonosítottak. További, szélesebb körben végzett kutatásra van szükség, hogy megerősítsék eredményeiket.

Forrás: http://www.nature.com/nm/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top