Egészség

Ujjaink hosszából betegségeinkre lehet következtetni

Szeretnéd tudni, hogy hajlamos vagy-e a szénanáthára? Esetleg számíthatsz-e időskori ízületi problémákra? A választ megkaphatod a mutató- és gyűrűsujjad hosszának tanulmányozásából – állítják a tudósok.
Ujjaink hosszából betegségeinkre lehet következtetni

Meddig élsz? Egy csepp vérből tudható

Az ujjak hossza rákos megbetegedések, keringési problémák és egyéb súlyos betegségek kockázatára mutathat rá. Kuruzslásnak hangozhat, de a tudósok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a teória. Tavaly novemberben egy tanulmányt közölt a brit Journal of Cancer, amely megállapította, hogy amennyiben a mutatóujj hosszabb, mint a gyűrűsujj, a prosztatarák kialakulásának kockázata harmadával csökken. Mi lehet ennek a hátterében?

Két hormon: a nőies ösztrogén és a férfias tesztoszteron. Előbbi a mutató-, utóbbi a gyűrűsujj növekedéséért felelős a méhben. Megfordítva: az, hogy a gyűrűs- vagy a mutatóujjad a hosszabb, utal arra, hogy tesztoszteronból vagy ösztrogénből van-e több a szervezetedben. A korai életszakaszban ezeknek a hormonoknak a szintje befolyásolja a későbbiekben kialakuló betegségek kockázatát.
A brit Swansea Egyetem kutatója, Manning professzor az ujjarányelmélet szerzője szerint további kutatásokkal alátámasztva az elmélet rámutathat, hogy ki milyen betegség veszélyének van kitéve és milyen életmód-változtatásokra van szüksége, hogy megelőzze azokat.

A teljesség igénye nélkül lássuk, mely betegségekre hajlamosítanak ujjaink!

Ujjaink hosszából betegségeinkre lehet következtetniAmennyiben a gyűrűsujjad hosszabb, nagyobb eséllyel számíthatsz megfázásra és fertőzésekre, a térd, az ujjak és a csípő gyulladásos ízületi megbetegedésére. A jó hír: a hosszabb gyűrűsujjú emberek kisebb eséllyel fognak dohányozni, ellenben nagyobb hajlamot mutatnak az alkoholfogyasztásra. A jelentősen hosszabb gyűrűsujjak sikeres sportkarriert jeleznek, ami a tesztoszteron miatt kialakuló erős szív- és keringési rendszernek köszönhető.

A hosszabb mutatóujjak a mellrák és szívbetegségek felbukkanását jelezhetik előre. Szintén hajlamosíthatnak szénanáthára, asztmára és allergiás megbetegedésekre, mivel az ösztrogén, ami az immunrendszert védi, a szervezet túlreagálására késztethet. Jó hír: a hosszabb mutatóujjak harmadára csökkentik a prosztatarák kialakulásának veszélyét.

Forrás: dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top