Egészség

Vércsoportfüggő az egészség!

Egyre több kutatás támasztja alá, hogy a vércsoportunk hatással van különböző – gyakran végzetes – betegségekre is: lehetünk esendőbbek, de vércsoportunk meg is védhet minket ezektől.
Vércsoport függő az egészség! Olvass tovább!
Az orális szex veszélyesebb, mint a dohányzás

A Pennsylvania Egyetemen végzett legutóbbi  kutatás eredményei például azt mutatják, hogy a nullás vércsoportú emberek kevésbé vannak kitéve a szívinfarktus veszélyének. Dr. Muredach Reilly, a vizsgálat vezetője elmondta, hogy ezen információval a birtokukban újabb és újabb terápiákat alkalmazhatnak azok számára, akik a fenyegetett csoportba tartoznak.

A vércsoportunkat, mely lehet A, B, AB és 0, a szüleinktől örökölt gének határozzák meg. Mindegyiknek megvan a maga gyengesége: a 0 csoportba tartozók például kevés eséllyel lesznek maláriások, míg a kolera és a gyomorfekély komoly veszélynek teheti ki őket. Az A vércsoporttal rendelkezők pedig jóval nagyobb rizikóval számolhatnak a bélrendszeri daganatokat illetően, mint mások.

Vércsoport függő az egészség!Sőt a nők gyermekvállalásában is szerepet játszhat a vércsoport: 560, megtermékenyítési procedúrán részt vevő hölgyet figyeltek meg, és azt találták, hogy a 0 csoportba tartozó egyének mintegy feleannyi petesejtszámmal rendelkeznek, ami hatással lehet a fogamzóképességre. Az AB és a B vércsoportba tartozó nők viszont sokkal fogékonyabbak lehetnek a méhnyakrák és hasnyálmirigyrák kialakulására.
Ezen eredmények jelentős előrelépést jelenthetnek a betegségek megelőzésében, illetve kezelésében.

 

Forrás: dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top