Egészség

A legjobb “gyógyszer”: 6 perc alatt 650 kórokozót gyűr le

Az ezüsthiány magyarázhatja például azt is, ha immunrendszerünk nem működik megfelelően...

Már az ókori görögök és rómaiak is megfigyelték, hogy ha romlandó italaikat ezüstedényekbe töltötték, akkor azok tovább maradtak frissek. Valószínűleg hasonló megállapításra jutottak az amerikai telepesek is, akik ezüstdollárt ejtettek a tejbe, hogy az csak sokára savanyodjon meg. Az orvosi vegytan – az iatrokémia – megalapítója, a legendás Paracelsus pedig a 15. században ne megy hatásos gyógyszert készített ezüstből.

Minden élőlény számára hatásos

A legjobb Nem csupán az ember számára fontos nyomelem az ezüst, de a növények és az állatok számára is nélkülözhetetlen. A szakemberek többek között a szervezet ezüsthiányával is magyarázzák azt, ha az immunrendszerünk nem működik kielégítően. Az újraképződést, a gyógyulást jelentősen segíti ez az esszenciális nyomelem: ha például valaki csontját töri, akkor az ezüst akár a felére is csökkentheti a felépülés idejét. Ugyanígy hat a bőrre és más finom szövetekre, s mindezek mellett még sterilizál is. Ennek titka, hogy ha ezüst kerül bármilyen baktériumba, gombába vagy élősködőbe, akkor ott megakadályozza az úgynevezett tiol-enzim működését, amely az organizmus pusztulását okozza. Az ezüst megközelítőleg 650 kórokozó ellen hatásos, legtöbbjüket 6 perc, vagy annál is rövidebb idő alatt képes hatástalanítani.

Joggal merülhet fel mindannyiunkban a kérdés, akkor mégis miért hanyagoljuk az ezüst mindennapos használatát a gyógyászatban? A válasz rendkívül egyszerű, hiszen az antibiotikumok megjelenése sok hasonló ősi gyógymódot kiszorított a ringből – pedig éppen az ezüst az, amelyik a legtöbb esetben sokkal hatékonyabban elbánik a vírusokkal, bakteriális fertőzésekkel, mint bármely antibiotikum. További nagy előnye – az antibiotikumokkal szemben –, hogy egyszerűen nincs mellékhatása. Ha nem hiszünk a kutatásoknak, akkor érdemes kipróbálni az ezüstkolloid hatását szobanövényeinken, hiszen ezeket is gondozhatjuk, permetezhetjük ezüsttel, s az eredményi igen meglepő lesz a számunkra.

Kívül, belül egyaránt

A szakemberek az ezüstkolloid alkalmazását szívesen ajánlják belsőleg és külsőleg is. Az ezüstkolloid belső alkalmazásánál 10 ml-es mennyiséget javasolnak alkalmanként. A források hangsúlyozzák, hogy míg az antibiotikumok nemcsak kellemetlenséget okoznak az emésztőrendszerünkben, hanem el is pusztítják a hasznos baktériumokat, addig az ezüstkolloid esetében erről szó sincs, hiszen mielőtt eljutna a vastagbélbe, a vékonybélben egyszerűen felszívódik. Külsőleg is érdemes alkalmazni, például bőrgyulladások esetén: arclemosóként a pattanásos, aknés bőr gyógyítójaként is elismert.

Forrás: A 2testőr bemutatja – Sztárok titkai – A szakértő tippjei
További 50 gyógynövény jótékony tulajdonsága és 50 ismert ember életmódtippjei a könyvben.

Így védd a szervezeted a káros   hatásoktól!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top