Egészség

Kannabiszambulancia indult az interneten

Az interneten nyújt segítséget a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány azoknak a marihuánafogyasztóknak, akik csökkentenék vagy teljesen elhagynák szenvedélyüket.

Az interneten nyújt segítséget a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány azoknak a marihuánafogyasztóknak, akik csökkentenék vagy teljesen elhagynák szenvedélyüket – jelentették be a program kezdeményezői hétfői sajtótájékoztatójukon a fővárosban.

Magyarországon a leginkább érintett 15-29 éves korosztályból 200-300 ezren lehetnek olyanok, akik kipróbálták már a marihuánát, közülük mintegy 10 ezren fogyaszthatnak napi rendszerességgel a szerből; a program elsősorban nekik szól.

Kannabiszambulancia indult az interneten

Ami a célcsoportot illeti, problémás, tehát még nem súlyos fogyasztónak azt tekintik, aki magán esetleg még nem fedezi fel a függőség és a használat okozta gondokat, de a környezete már igen. Ezek a problémák lehetnek – többek között – a használatból fakadó tanulmányi nehézségek, alvási zavarok.

A program négy hétig tart, a külföldi tapasztalatok szerint ezzel a módszerrel ennyi idő alatt sikerülhet orvosi felügyelet nélkül is letenni a szert – mondta az igazgató.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top