2017. 08. 18. Ilona

Segítség! Két év egyedüllét után félek a szextől

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A Nők Lapja Egézség új rovatában neves szakértő válaszol az olvasók kérdéseire. Vajon elveszíthetjük-e azt a tudásunkat, amit az ágyban szereztünk? Két szexmentes év megölheti a vágyat?
2010. 04. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Kamu, vagy nem kamu?

1 probléma - 3 kérdés

• Két szexmentes év megsemmisítheti a vágyat, az erotikus képességeinket?
• Hogyan győzzük le az első éjszaka miatt érzett félelmeinket?
• Visszaszerezhetjük-e a saját testünkbe vetett hitünket?

„A  barátommal két éve szakítottunk. Igazán jó kapcsolat volt a mienk, úgy éreztem, hogy testünk-lelkünk összeillik. De ő másként gondolta, és ma már más nővel él együtt. Én viszont azóta egyedül vagyok, és bevallom, kezdek félni attól, hogy újra férfival legyek együtt.

Nemrégiben találkoztam valakivel, de inkább lezártam a kapcsolatot, mert annyira tartottam attól, majd mi lesz ágyban. Pedig a volt barátommal jól működött a szex, most mégis úgy érzem, hogy azt az érzést soha, senkivel nem fogom tudni újra átélni. Attól is félek, hogy két év alatt teljesen kijöttem a gyakorlatból, és a partnerem megérzi majd az ügyetlenségemet. De az is lehet, hogy mindketten csalódunk, hiszen én eget rengető érzést várok, mint a régi barátommal, ő meg tökéletes szeretőre vágyik, holott én nem vagyok az."

Két év egyedüllét után félek a szextől

 

Bede Zsuzsanna szexológus válasza:

 

Két év egyedüllét után félek a szextől Tényleg a szextől fél? Nem az új kapcsolattól, az újabb csalódástól? A két év szünet arra utal, hogy nagyon megsínylette ezt a szakítást, és valószínűleg úgy érzi, hogy az „igazi szerelmet" vesztette el.

 „Az volt az igazi szerelem" - szokták nekem is mondani, pedig igazi szerelem múlt időben nem létezik! Az csak van. Úgy gondolom, régi partnere lehetett a maga életében a nagy szerelem, ezért is nehéz túljutni a szakításon, de higgye el, az igazi még csak most fog jönni! Persze ez csak akkor következik be, ha maga hajlandó lesz észrevenni az udvarlót, és nem menekül az önsajnálatba. Levele arra utal, hogy késznek érzi már magát, nyitott lenne az új kapcsolatra. Nem is értem igazán, hogy miért a testében nem bízik, miért a szextől fél jobban, és nem attól, hogy magát nem lehet megszeretni, vagy maga nem lesz újra képes szeretni. 

Ha biztos az érzéseiben, akkor nincs mi miatt aggódnia.  Ha hisz abban, hogy képes új szerelemre, bizalomra, a testiség, a szex természetesen fog alakulni. Ebben az esetben az első szex előtt már ismeri a pár egymást annyira, hogy ki tudják mondani egymásnak a félelmeiket: „Nekem ez még gyors", „Félek, hogy ügyetlen leszek az ágyban". Mielőtt azonban erre sor kerülne, már biztosan sok csókon és simogatáson lesznek túl.  Érezni fogja a testében az oldódást, az izgalmat, tehát nyugodtan bízhat önmagában!  Ne aggódjon, nem felejtette el a teste az erotikát, amire képes volt, miért ne működhetne újra? Jellemző a nőkre, hogy sokáig „elvannak" szex nélkül úgy, hogy nem is hiányzik nekik, ha nincs rá alkalmuk, az agy képes leszokni róla, de ez nem azt jelenti, hogy ez végleges, ezt garantálom! Hamarosan újra hinni fog a saját testében.

A Nők Lapja Egészség márciusi számából:

• Tényleg jobb a bio? - Exkluzív laborvizsgálat
• Fáj a fogam! Pont a hétvégén!
• Hogyan gyógyít a hipnózis?
• A jobb jegyekért: Tanítsd meg tanulni!

Itt tudsz előfizetni!»

 

 

Kamu, vagy nem kamu?

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Címkék: szex szerelem
Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_657006 2010-04-02 12:53

Végre egy értelmes válasz,és milyen igaz!!

Torolt_felhasznalo_612956 2010-04-02 11:09

Hálistennek, hogy végre nem Lux Elvira válaszol. Mennyivel értelmesebb, aranyosabb Bede Zsuzsa...! Remélem, az nlc megmarad nála.

Démétér 2010-04-01 20:14

EgéZség???

Lorelle 2010-04-01 19:41

Szerintem sokat szamít, hogy a lány mennyire gátlásos és érzelmes. Mert ha nagyon, akkor valószínűleg minél hosszabb idő telik el, annál nehezebb lesz neki.

 

Az, hogy vkinek hogy sikerül a sex egy új partnerrel, nem attól függ, hogy előtte mikor volt együtt vkivel. Lehet, hogy pár nap/hét telt el a kettő között, tehát még "formában van" az illető, és mégis rosszul sikerül a dolog. De az is lehet, hogy eltelt 2 év, és vki olyannal találkozik, aki mellett feloldódik, és tökéletes lesz minden.

 

Régebben volt olyan, hogy hónapokig nem volt partnerem, de eszembe sem jutott, hogy kiestem volna a gyakorlatból. De nem vagyunk egyformák. 

aloevera11 2010-04-01 19:07

Nah, ez már értelmesebb cikk... :)  még akkor is ha lehet kamu :) 

 

Igen, van úgy h a másik fél nehezebben dolgozza fel a szakítást. Így volt az én esetemben is. Bár én nem vártam két évig a következő szexszel, de én azóta sem találtam meg a szerelmet...van ez így, végre kiélhetem független énem :)  Azt is aláírom h  egy ideig "leblokkol az agy szex része" valószínű attól, h elhagynak vkit, így az önbizalma a béka segge alá csúszik..nálam is így volt, de sikerült feltornáznom az egészséges szintre. Régebben úgymond vagányabb voltam, kalandok stb...mára már más a helyzet, lehet öregszek????? áááááááááááááááá

Átutazó 2010-04-01 16:46

De attól még a pszichológus aranyos

Torolt_felhasznalo_770932 2010-04-01 16:44

aszt közbe lehet h kamucikk:D