Egészség

Almadiéta – három tuti recept a fogyáshoz

Az almát az eredendő bűn gyümölcsének tartják – pedig egészségünk szempontjából az az igazi bűn, ha nem esszük.

Almaleves paprikával


Almadiéta - három tuti recept a fogyáshozHozzávalók: 

• két nagyobb piros paprika (körülbelül 40 deka)
• négy piros Delicious alma (70 deka)
• egy vöröshagyma
• 6 deci zöldségleves
• két kanál tökmag
• négy-öt szár friss bazsalikom
• 3 deka vaj
• extra szűz olívaolaj (tetszés szerinti)
• só, bors

Elkészítés:

Mosd meg a piros paprikákat, vágd ki a magokat és a belsejüket. Moss és hámozz meg három almát a négyből, negyedeld fel, majd vágd kockára őket. A hagymát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Magas falú fazékban olvaszd meg a vajat, tedd hozzá a hagymát, a kis darabokra vágott paprikát és az almakockákat. Főzd négy percig. Ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a zöldséglét, forrald fel, és ezután még tizenöt percig főzd fedő nélkül. Ezalatt pirítsd teflonedényben öt percig a tökmagot. Tisztítsd meg a bazsalikom leveleit, és vágd fel nagyobb darabokra. Turmixold pürévé a főtt zöldséget, kóstold meg a tökmagot, és ízlés szerint sózd meg. Mosd meg alaposan az egy darab félretett almát, és vágd vékony hosszanti szeletekre. Adagold ki a levest a tányérokba, tégy rá almaszeletkéket, bazsalikomlevelet és tökmagot. Ízesítsd még pár csepp extra szűz olajjal, és tálalhatod az ételt.

Egy személyre:
Energia (kcal) 200,  Fehérje (g) 3,   Zsír (g)10,    Szénhidrát (g)20

Almás bárányhús

Almadiéta - három tuti recept a fogyáshozHozzávalók: 

• két alma
• két darab borókabogyó
• 50 deka bárányhús
• 10 deka piros ribiszke
• két-három szál kakukkfű
• két kanál nádcukor
• egy-két kanál balzsamecet
• egy kanál olaj
• só, bors

Elkészítés:

Tedd 170 fokos sütőbe tíz percre az almát, a ribiszkét és a kakukkfüvet egy tepsiben, majd szórd meg nádcukorral, és süsd újabb öt percig. Tégy hozzá sót, borsot és balzsamecetet. Ameddig sül, zúzd össze mozsárban a borókabogyókat, szeleteld fel kockákra a húst, és forgasd meg a borókaporban. Mosd meg az almát, negyedeld fel, majd vágd vékony szeletkékre. Tedd kiolajozott teflonedénybe a húst, sózd, borsozd meg, és süsd pár percen át. Majd csomagold be alufóliába, és tedd 8-10 percre a 200 fokos sütőbe. Miután kivetted a bárányhúst a fóliából, tartsd meg a sütés során keletkezett levet. Tedd tányérra a húst az almával együtt, és a lével megspriccelve máris tálalhatod az ételt.

Egy személyre:
Energia (kcal) 300,  Fehérje (g) 26,   Zsír (g)13,    Szénhidrát (g)18           

Almás lazacfilé

Almadiéta - három tuti recept a fogyáshozHozzávalók: 

• 15 dekás lazacfilészeletek
• egy vöröshagyma
• egy uborka (25 deka)
• két Pinova alma (30 deka)
• egy lime lereszelt héja és két-három kanál a levéből
• egy ág koriander
• egy ág menta
• egy citrom
• két kanál extra szűz olívaolaj
• só

Elkészítés:

Mosd meg és vágd apróra a hagymát, hámozd meg az uborkát, és szedd ki a magokat. Mosd meg az almákat, vágd fel négy darabra, vedd ki a magházát, majd kockázd fel. Vágd apró kockákra az uborkát is, és tedd az almához. Tedd hozzá a lime reszelt héját és levét, valamint tégy hozzá sót, borsot. Keverd hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, és ízlés szerint sózd. Önts kevés vizet egy nagy fazékba, sózd meg, tedd hozzá a citromszeleteket, majd forrald fel. A lazacfilé-szeletkéket tedd párolókosárba, majd lógasd a fazékba. Közben forgasd meg néhányszor, pár perc alatt elkészül. Helyezd el tányéron a lazacot, majd tálald az alma- és uborkakockákkal.

Egy személyre:
Energia (kcal) 420    Fehérje (g) 31    Zsír (g)25    Szénhidrát (g)9                                              

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top