Egészség

Kefir, a vitális üdítő

A tej és a belőle készült tejtermékek számos jótékony élettani hatással rendelkeznek. Hogy pontosan mik ezek a hatások, milyen tulajdonságokkal bírnak, illetve milyen egészségügyi problémák megelőzésére vagy enyhítésére alkalmasak, megtudhatja cikkünkből.

Kiemelkedő egészségmegőrző szerep

Kefir, a vitális üdítőKedvező élettani hatásai folytán a tejnek és az abból készült savanyított termékeknek egészségmegőrző szerepe van: javítja a szervezet immunrendszerét, illetve jótékonyan befolyásolhatja a csontritkulást vagy a vastagbél daganatos betegségeit.

Magas táplálkozásbiológiai érték

A savanyított tejtermékek emészthetősége jobb, mint az alapanyagukként szolgáló tejé. Ennek két oka van: Az első, hogy az előállítás során keletkező tejsav kicsapja, kiválasztja a fehérjét, így lehetőséget ad az emésztőenzimek számára a fehérje gyorsabb, egyszerűbb lebontására. A második ok, hogy a folyamat alatt a mikroorganizmusok a fehérjét elkezdik lebontani, amit előemésztésének is nevezünk. A savanyítási folyamatban a tejcukor részben lebomlik.

Igazi kalciumforrás csontritkulás ellen!

Kefir, a vitális üdítőA kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a savanyított tejtermékekben tejsav, a tejcukor (laktóz), a D-vitamin és a kalcium speciális kombinációja különösen optimális feltételeket teremt a kalcium felszívódására, amely így sokkal nagyobb arányban épül be a csontokba. Ennek egyenes következménye, hogy szervezetünkben kisebb lesz a csontritkulás kialakulásának veszélye!

Kellemes, frissítő hatás

Végül, de nem utolsó sorban nem elhanyagolható a kaukázusi kefir kellemesen frissítő hatása sem. A kaukázusi kefir élesztőgombái enyhén szénsavas ízt kölcsönöznek a kefirnek, mivel az erjedési folyamat közben szén-dioxid fejlődik. Enyhén szénsavas jellege miatt a Milli Life+ Janga Kaukázusi Kefir+ is igazán frissítő és kellemes pezsgő élménnyel ajándékozza meg.


Milli Life+ termékcsalád

Kefir, a vitális üdítő

 

Ha IDE kattintasz, letöltheted a Milli Life+ animált figuráját, amely 9 héten keresztül vitális tippekkel segíti a mindennapjaid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top