Egészség

Amiért érdemes sokáig élni…

A világ megannyi csodálatos élményt tartogat számunkra. A legkülönlegesebbek megismerésére egy átlagos emberöltõ alatt sincs lehetõségünk, mert ritkán ismétlõdnek, vagy csak a jövõben élvezhetnénk õket elõször.

Kevés olyan nő él a világon, aki ne szeretné a virágokat. Kit tökéletes szépségük, kit pedig mámorító illatuk varázsol el.





Az indonéziai Szumátrában őshonos Bunga Bangkát minden bizonnyal nem az utóbb említett tulajdonság miatt szeretjük. A világ legnagyobb és egyben talán legbüdösebb virága, virágzásakor csodaszép virágerdőbe borul.

A kontyvirágfélékhez tartozó, tudományos nevén Amorphophallus titanumként ismert növény a világ legnagyobb virágával büszkélkedhet, amely valójában egy összetett virágzat. Virága naponta több mint 10 centimétert nőhet, teljesen kifejlett állapotában pedig hosszúsága a két métert is meghaladhatja.

Virágzása egyébként meglehetősen ritka eseménynek számít, ráadásul senki nem tudja pontosan, mikor és miért következik be. Amióta az első példány a londoni Kew Gardensbe került – vagyis 1889 óta – mindössze öt szirombontást jegyeztek fel az angol, tizenegyet pedig az amerikai botanikus kertekben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top