Egészség

Tartsd karban a védekezõrendszered

Az enyhe tél és a szeszélyes tavasz bizony kihívást jelenthet védekezõrendszerünknek. Szükségünk van arra, hogy karban tartsuk a szervezetünket. A kérdés az, hogy mit tehetünk?





Mozgás
A testünk átmozgatásával sokat tehetünk az egészségünkért. Itt nem csak a konditerem jöhet szóba, lehet ez egy kellemes séta a szabadban, vagy egy jó kis biciklitúra a friss levegőn. A mindennapos stresszt vezessük le a családdal közösen. Most már hosszabbak a nappalok, így munka után kisétálhatunk a legközelebbi parkba, vagy erdőbe, ahol az oxigéndús levegőn eltölthetünk együtt egy órát. A szervezetünk már néhány nap múlva jelezni fogja, hogy a mozgás vérpezsdítő hatása milyen jól esik neki. Ha még sincs időnk vagy kedvünk a levegőhöz, akkor otthon szellőztessünk ki alaposan és egy órát tornázzunk, vagy táncoljunk. Ettől is feltöltődünk, oldjuk a stresszt és jobb lesz a közérzetünk.

Pihenés
Az emberi szervezet számára nemcsak a mozgás, de a pihenés is szükséges. Próbáljunk meg időben lefeküdni esténként. Ha úgy érezzük, hogy nehezen alszunk el relaxáljunk egy kicsit előtte, vagy igyunk meg egy csésze finom gyógyteát. Néhány egyszerű jógagyakorlattal is sokat tehetünk a nyugodt alvásért.

Étkezés




Az egészséges táplálkozás is elengedhetetlen a védekezőrendszerünk karbantartása szempontjából. 1 pohár frissen facsart narancslével hozzájárulhatunk a C-vitamin szükségletünk kielégítéséhez, 1 szelet rozskenyérrel a rostokat pótolhatjuk, a növényi szterinnel dúsított margarinnal a koleszterinszintünkre vigyázhatunk.
Fogyasszunk minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt. A húsok közül részesítsük előnyben a fehér húsokat, a pékáruból pedig a teljes őrlésű gabonából készültet. A napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet is iktassuk be a mindennapi életünkbe.

Napi egy Actimel a kiegyensúlyozott étrend részeként pedig finom támogatást nyújthat szervezetünk természetes védekezőképességéhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top