Egészség

Mi teszi a tapaszokat vonzóvá?

A NIVEA BODY GOOD-BYE CELLULITE TAPASZOK az éjszaka folyamán, relatíve hosszú idõ alatt fejti ki hatásukat.




Összehasonlítva a krémzselével jelentősen több L-Karnitint tartalmaznak azért, hogy az éjszakai pihenés 8 órája alatt az aktív hatóanyag fokozatosan és állandóan juthasson a bőrbe. A szakértők ezért éjszakára a tapaszt ajánlják a cellulitisz elleni intenzív harcban.


Hogyan működik az L- Karnitin?

A NIVEA kutatói hosszú időt töltöttek azzal, hogy megtalálják, azt az aktív hatóanyagot, amely képes eljutni és befolyásolni a bőr azon rétegeit, ahol a lipid anyagcsere történik.
A szakirodalomban jól dokumentált az L–Karnitin zsírégető és bőrtápláló hatása. Sportolók évek óta használják arra, hogy a zsírszövetből izomszövetet varázsoljanak. Ennek ellenére évekbe telt amíg a NIVEA kutatói képessé váltak arra, hogy a Karnitin bőranyagcseréjére gyakorolt hatását demonstrálják.
Arra irányuló kutatások, hogy az L- Karnitin áthatol-e bőrfelszínen szintén igazolták, hogy képes behatolni a kötőszövetbe. Ez az új felfedezés vezetett a NIVEA anti-cellulitisz termékcsaládjának kifejlesztéséhez.


Miért nem használ a koffeint a NIVEA?

Kutatásaink bizonyították, hogy a koffein is hatékony lehet. Mindazonáltal a NIVEA kutató csoportja a L-Karnitin mellett döntött, azért mert L-Karnitin a bőr saját alkotóeleme. A koffein is természetes hatóanyag, de más mechanizmusok alapján avatkozik be a lipid anyagcserébe.



Mi a különbség a zsír és zsírsav között?

A kórházi laboratóriumok mindennapos rutin vértesztjeinél mindennapos gyakorlat, hogy mérik a vér zsírsav tartalmát, azaz a trigliceridet. A triglicerid nem más, mint a zsír egy formája. Kémiai terminológiával élve három zsírsav molekula kapcsolódik egy nagy zsírmolekulához.


Mit tudunk a bőr saját L-Karnitin ellátásáról?

Még fiatalkorunkban sem fedezi a napi szükségletet bőrünk L-Karnitin termelése. Továbbá szervezetünk karnitin termelése 25-30 éves korunktól csökken. És ez a pont, ahol már az L-Karnitinen alapuló anti-cellulitiszes kezelés elkezdődhet. A NIVEA sikeresen fejlesztette ki a L-Karnitinen alapuló termékcsaládot, amely a krémzseléből és a tapaszokból áll. Mindkettő biztosítja a hatóanyag kitűnő felszívódását.
A L-Karnitinnel dúsított élelmiszerek és táplálék kiegészítők tovább fokozhatják a cellulitisz elleni harcot. Étrendünkbe állításukkal sikerrel küzdhetünk a test zsírraktárainak felszámolásáért. A kozmetikai termékek előnye, hogy célzottan használhatók a kritikus testtájakon. A vörös húsok, mint például a marhahús, különösen gazdagok L-Karnitinben.


Várhatunk-e az anti-cellulitisz termékektől súlycsökkentést?

Nem. A krémzselé és a tapasz önmagukban nem oldanak meg semmilyen súlyproblémát. Ugyanakkor tanácsos kombinálni az anti-cellulitiszes kezelést fogyókúrával és aktív fittnesz programmal. Nagyon hasznos lehet a gyaloglás, és az ugrálás különböző formája, amely a comb és a fenék ideális alakjának kialakulását segítheti.






Centiméterekben is mérhető a fenék és comb méretének csökkenése?

Bárki, aki azt állítja, hogy a comb kerülete centiméterekben mérhetően csökken 2 hét alatt, nem mond igazat.


Akkor hogyan mérhető a NIVEA anti-cellulitisz hatékonysága?

Minden anti-cellulitisz termék csökkenti a gödröcskéket általában. Amikor először vesszük észre, hogy bőrünkön benyomódások, gödröcskék alakulnak ki, azonnal lépnünk kell. A kezelés akkor mondható sikeresnek, ha a végére teljesen sima bőrfelületet mondhatunk magunkénak – ehhez a végeredményhez a NIVEA anti-cellulitisz programja nagymértékben hozzájárulhat.
A szakértői besorolás soknál további kritérium a termékhatékonysága, ennek eldöntéséhez a szakértők általában 4-8 hetes periódust vesznek alapul, és azt vizsgálják, hogy a termék első használatától a periódus végéig milyen változások tapasztalhatók a bőrfelszínen.


Mi történik amikor abbahagyjuk az anti-cellulitisz programot?

Ha abbahagyjuk a bőrápolást, illetve az izomerősítő és keringést fokozó fittnesz programokat és újra a lusta életmódot választjuk a cellulitisz vissza fog térni. Ezért érdemes olyan életmódot folyatni, amely aktivizálja a bőr kötőszövetét.



Még egy utolsó kérdés: Mi teszi a cellulitiszt ilyen makaccsá?

A női kötőszövet általában hajlamosabb a zsírelraktározására, például terhesség idején. Ráadásul a női bőr szerkezeti sajátossága, hogy a kötőszövet közvetlenül az irharéteg alatt található, amely sajnálatos módon elősegíti, hogy a gödröcskék azonnal láthatóvá váljanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top