Egészség

Köszönjük, narancsot nem kérünk

Táplálkozási szokásainkat a családi hagyományoktól kezdve, életritmusunkon át számos tényezõ befolyásolja. Ha tudatosan figyelünk, könnyen alakíthatunk rajtuk;




De csak akkor, ha pontosan tudjuk, hogy min szeretnénk változtatni.

Gondolkodjunk el azon, hogy mit jelent számunkra az étkezés, hogy zajlik egy-egy ebéd, reggeli a hétköznapokon. Elég időt fordítunk rá? Mivel töltjük az ebédszünetet? Maga az ebédszünet elnevezés is arra utal, hogy tegyük félre a feladatainkat, egy picit koncentráljunk magunkra, élvezzük az étel ízét.

Hosszú távon az általunk elfogyasztott ételek, valamint életmódunk nyomot hagynak testünkön. Ahogy szervezetünk azonnal jelez ételallergia esetén (kiütések, foltok), bőrünkön is nyomon követhető a változás. Veszít rugalmasságából, feszességéből, olyan kényes helyeken, mint a comb, a has, a fenék. A narancsbőr kialakulása egy több lépcsős folyamat, minél előbb felfedezzük, annál hatékonyabban tehetünk ellene. Lényege, hogy a kötőszövet meglazul, legyengül és ennek következtében apró gödrök alakulnak ki a bőrfelszínen.





A NIVEA kutatói is tapasztalták, hogy a jelenség nem korfüggő, már egészen fiatalon találkozhatunk a problémával. Tudják, hogy sokan azonnali megoldást várnak, anélkül, hogy maguk is tennének valamit. A NIVEA body Good-Bye Cellulite anti-cellulit krémzselé már két hét után láthatóan csökkenti a narancsbőr jeleit a bőrön. L-karnitin hatóanyaga a bőrben is természetesen előforduló összetevő, mely segíti a zsírmolekulák energiává való alakulását. Ezen felül mi is hozzájárulhatunk bőrünk feszességéhez, ha betartjuk az alábbi jó tanácsokat.

Ha elhatároztuk magunkat, akkor kezdjük egy alapos tisztítókúrával. Igyunk minél több folyadékot és együnk könnyen emészthető ételeket, melyek gyorsan átfutnak szervezetünkön. Kerüljük a nehéz fogásokat, a sok édességet, cukros italokat. Helyettük friss zöldséget és gyümölcsöt ajánlunk, édesség gyanánt az utóbbi aszalt változatait.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top