Egészség

Masszázzsal a cellulitisz ellen

A narancsbõr egyre gyakoribb jelenség már egészen fiatal nõk körében is; általában a combon, a hason és a csípõtájékon jelenik meg. Oka leggyakrabban az anyagcsere lelassulásában, annak zavart mûködésében keresendõ.


Oka leggyakrabban az anyagcsere lelassulásában, annak zavart működésében keresendő. Sokszor életmódunk, rendszertelen táplálkozási szokásaink is elősegítik kialakulását. Mindezen tudatosan kell változtatnunk.

Mivel az anyagcsere-termékek nem tudnak rendesen kiürülni a szervezetből, felhalmozódnak és így összetorlódva akadályt képeznek, amivel gátolják a vér és a nyirok áramlását. A kötőszövet meglazul, elveszti rugalmasságát, és kialakulnak az apró mélyedések a bőrfelszínen.

Egyénenként változó, hogy melyik testrészen és milyen mértékben alakul ki a cellulitisz, a nőiesebb alkatú hölgyek inkább hajlamosak rá.
Ahhoz, hogy visszanyerjük rugalmas és feszes bőrünket, elsőként az anyagcserénket kell helyreállítani. Rendszeres mozgással, sok folyadékbevitellel és kímélő ételek fogyasztásával máris sokat tettünk. Kezdjünk el egy méregtelenítő kúrát, melynek során gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, és mellőzük a cukros-szénsavas üdítőket.
Következő lépésben megerősítjük a kötőszövetet, csökkentjük a zsírsejtek méretét. Mindezt elősegíti a gyakori szaunázás és az anti-cellulitisz masszázs, melyet kúraszerűen alkalmazva látványos eredményeket érhetünk el. A masszázs lényege, hogy átmozgatja a kötőszövetet és elősegíti a zsírok bomlását. Egy hónapos kúrával, ami általában heti 2-3 alkalmat jelent, bőrünk felszíne jóval egyenletesebb lesz.


Alkatfüggő, hogy kinek van szüksége további masszázsra, de mindenképpen jót teszünk vele, ha havonta egyszer-kétszer megismételjük.
Ajánljuk a NIVEA body Perfect Contour Karcsúsító Masszázs Krém rendszeres használatát, ami regenerálja a bőr mélyebben fekvő rétegeit, bizonyítottan javítja a bőr rugalmasságát és erősíti a kötőszövetet.
Az elért eredményt meg is kell tartani, nem elég csupán néhány hétre eltérni megszokott életmódunktól. A havonkénti ismétlő masszázs és szauna segít, hogy bőrünk továbbra is sima legyen.

Látogass el honlapunkra! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top