Egészség

Így hordjuk mi

Egy friss kutatásból kiderül, a legtöbb kontaktlencse-viselõnek vannak apró kellemetlenségei a lencse miatt. Pedig már van megoldás a problémáikra!

Méghozzá a szilikon alapú kontaktlencse, amely sokkal több oxigént enged a szemhez, mint elődei. Ilyen a CIBA Vision O2OPTIX™ is.





Egy egész európára kiterjedő felmérésből kiderült, hogy az átlagos kontaktlencse-viselő 11 órán keresztül tartja szemén a lencséjét. Ez nagyon jó érték, ha figyelembe vesszük, hogy a szemészek által javasolt hordási idő 12 óra. Ugyanakkor a felhasználók 20 %-a időnként napközben elszundít a lencsében. Ez a lencsék oxigéngátló hatása miatt tilos lenne, erről a lencseviselők 75%-át tájékoztatta szemészorvosa. A felhasználók 30%-a nagyon szeretné, ha napközben szundíthatna anélkül, hogy ki kéne vennie a lencsét. Ez azonban a hagyományos lágy lencsékkel nem megoldható.

A kutatásból arra is fény derül, hogy nem az alvás az egyetlen probléma a hagyományos lágy lencsékkel. A kontaktlencse-viselők 65%-a homályos látásra panaszkodik. A hagyományos lágy lencsét használók háromnegyedénél időnként előfordul irritáció, idegentest-érzet, 68%-uk pedig úgy érzi a nap végére, hogy kiszárad a szeme. Ez utóbbi tünetért a lencsék magas víztartalma a felelős. Eddig ugyanis a víz volt az az anyag, amely az oxigént a szaruhártyához vezette.

Ugyanakkor a magas víztartalom miatt több könnyet vont el a lencse a szemből, ez a folyamat okozta a kiszáradást.
Mint a statisztikából kiderült, gyakran azok is túlhordják a lencséket, akik tisztában vannak ennek káros következményeivel. Ők arra hivatkoznak, hogy gyors életritmusuk miatt nem tehetik meg, hogy időben kivegyék a lencséjüket. Ez azért veszélyes, mert a szem megbetegedéséhez vezethet.





Könnyebb a lencsén változtatni, mint a felhasználók igényein. Ezt felismerve kezdett kutatásba a CIBA Vision olyan korszerű megoldásokat keresve, amelyek lehetővé teszik, hogy a lencséket tovább hordják a felhasználók. Ezért fejlesztették ki a A CIBA Vision O2OPTIX™ kontaktlencsét.

Ennek forradalmian új, szilikon-hidrogél anyaga lehetővé teszi, hogy – víztartalom nélkül is – ötször több oxigént juttasson a szaruhártyához, mint a hagyományos lágy lencsék. Ezzel megelőzi a szem vörösödését, eresedését, a szárazságérzetet, és jobb látást is biztosít.


Az O2OPTIX™ lencsék a csukott szemhez is megfelelő mennyiségű oxigént juttatnak, ezért szunyókálni vagy akár aludni is lehet bennük.

Még több információt itt keress!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top