Egészség

Miért érdemes gyalogolni?

Idilli séta a jó levegõn. Ez nyilván mindenkinek tetszik. Ugye? És hogy ez az egyik legjobb zsírégetõ, kapcsolatépítõ, tüdõtisztító tevékenység, az csak hab a tortán!






“…a séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki. Aki sétál, nem akar eljutni sehová, mert ha uticélzattal ered útnak, már nem sétál, csak közlekedik… Egy ember, aki lassan elvegyül a tájjal, része lesz egy erdőnek vagy mezőnek, ütemesen átadja magát a természet nagy díszletei között az örök valóságnak, az időtlen világi térnek, minden pillanatban úgy érzi, hazatért séta közben…”

(Márai Sándor)

Még miért érdemes gyalogolni?

Az orvosok erre így válaszolnak:
A test tömege nem terheli meg túlságosan az ízületeket. Ugyanis egy futólépésnél akár testünk tömegének kétszerese is a talajra érkező lábra nehezedik. Pláne lejtőn lefelé.

A fitness-edzők ezt mondják:
A gyaloglás közben nem emelkedik meg nagyon a pulzusszám, nem fáradunk el túl hamar, hosszú ideig vagyunk képesek a mozgást folyamatosan végrehajtani, ezért rendkívül előnyös a gyaloglás a testtömeg karbantartásra, fogyásra.

A kirándulók, városnézők megint más véleményen vannak:
Lehet nézelődni, nem haladunk el túlságosan gyorsan a természet csodái mellett, és van időnk arra is, hogy egy várost szemügyre vegyünk.





A hölgyek másért gyalogolnak:
Jót lehet dumcsizni a barátnőkkel, és nem omlik össze vadonatúj frizuránk sem. Jól meg tudnak bennünket bámulni a pasik, és mi is ki tudunk magunknak szúrni néhányat a tömegből.

A szerelmesek véleménye:
Mi azért gyalogolunk, mert úgy könnyebb csókolózni.

A járművel közlekedők megint másért gyalogolnak. Csak azt nem tudjuk, miért van a kezükben üres benzineskanna vagy lyukas gumi?

FIGYELEM: Túlságosan elvontan gondolkodók ne gyalogoljanak szakadékos területen!!!


Hol gyalogolhatsz a BSI-vel?
Gyaloglóétlap – 2005



„Családi vasárnap”
5. Apenta Hegyi Félmaraton és Váltó
2005. május 8. Normafa

Egy verseny, amin a család apraja-nagyja elindulhat. Fantasztikus hangulat Budapest legszebb kirándulóhelyén. Ünnepeljük együtt a tavaszt!
Családi gyalogtúra: 8 km
Rajt: 10-11 óra

„A legszebb verseny, a legszebbek versenye”
17. Libresse Női Futónap és Mozgásfesztivál
2005. május 22. Városliget

Egy igazi, többgenerációs verseny! Minden nőnek, akinek fontos az egészség, a szépség, a testi-lelki egyensúly. Mutassunk példát mindenkinek!
Gyaloglás: 3 km
Rajt: 14 óra





„Miénk itt a tér”
20. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál
2005. október 2. Felvonulási tér

Nem szeretsz vagy bírsz futni? Sebaj! – azért még nem kell lemaradnod az év egyik legnagyobb futóbulijáról! Állj te is rajthoz a maratonistákkal egy napon, azonos cél és rajthelyszínen!
Gyaloglás: 4 km
Rajt: 9:45
Ismered a Városliget legszebb részeit, nevezetességeit? Ha igen, tudod, milyen jó ott sétálni. Ha nem, gyere el, és megtudod!
Városligeti séta: 3,5 km
Rajt: 10-15 óráig

„A hölgyek szigete”
10. Őszi Női Futógála
2005. október 16. Margitsziget

Hozd el barátnőidet, családod hölgytagjait, és járjátok körbe együtt az őszi színekben pompázó Margitszigetet! A fiúknak majd a célban integethetsz.
Gyaloglás: 3 km
Rajt: 11.30

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top