Egészség

Fuss 5 km-t 9 hét után

A futás nagyasszonyának, Monspart Saroltának edzésterve segítségével ülõmunkából néhány hét alatt körbe tudod futni a Margitszigetet. Tényleg!

Ez a terv az egészséges, de hosszabb ideje testedzést nem végző embereknek szól, akik esetleg még saját ideális testsúlyuknál is többek (max. 15 %-kal). Ha ennél kedvezőbb helyzetben vagy, más edzésterveket is találhatsz itt»





1. hét 30 perc gyalogjárás és benne 1-1 perc lassú futás hatszor. (még egy edzésnapon ugyanezt ismételni)

2. hét 30 perc gyalogjárás és benne négyszer 2 perc lassú futás, köztük 2-2 perc gyaloglás (mindkét edzésnapon ugyanezt ismételni)

3. hét 30 perc gyalogjárás és benne négyszer 3 perc lassú futás, köztük 4-4 perc gyaloglás (még két edzésnapon ugyanezt ismételni)

4. hét 30 perc gyalogjárás és benne négyszer 4 perc lassú futás, köztük 4-4 perc gyaloglás (még egy vagy két nap ugyanezt ismételni)

5. hét 40 perc gyalogjárás és benne négyszer 5 perc lassú futás, köztük 3-3 perc gyaloglás (még két edzésnapon ugyanezt ismételni)


6. hét 40 perc gyalogjárás és benne háromszor 7 perc lassú futás, köztük 3-3 perc gyaloglás (még két edzésnapon ugyanezt ismételni)










7. hét 40 perc gyalogjárás és benne háromszor 9 perc lassú futás, köztük 3-3 perc gyaloglás (még két edzésnapon ugyanezt ismételni)

8. hét 40 perc gyalogjárás és benne kétszer 12 perc lassú futás, közte 4 perc gyaloglás (még két edzésnapon ugyanezt ismételni)

9. hét 30 perc tetszőlegesen váltogatva a futást és a gyaloglást (egy edzés) Második edzésnap: a VERSENY: 5 km


Minden edzés eleje 5-10 perc gyalogjárás bemelegítésként, s a futás valóban egyelőre illően olyan lassú legyen, hogy még beszélgetni is lehessen közben, ha lenne kivel.

A heti három edzést tanácsos minden másnap tartani, például kedden, csütörtökön és a hétvégén. Az edzés lehet reggel iskola vagy munka előtt, de késő délután – még világosban – is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top