Egészség

Mit tegyél, ha unod a narancsot?

Szerencsére számos kezelés létezik, a legjobb persze a rendszeres mozgás és a tudatosan egészséges étrend betartása lenne. De ha gyorsan akarsz szabadulni a paplanhatású bõrtõl, ki kell nyitnod a pénztárcád.




Az infraszauna mélyen a bőr alá hatolva élénkíti fel a vérkeringést, egyetlen alkalommal elégethetsz akár 300-600 kalóriát, miközben a hőmérséklet csak 35-55 °C között van. Egy-egy szaunázás 600 és 1500 forint körül mozog, de hatásfokát tekintve mindenképpen megéri a befektetés.

A vákuumos nyirokmasszázs ennél kicsit drágább mulatság, de a kezelés közvetlenül a problémás bőrfelületen történik. Hasonlít a köpölyözéshez, mert itt is egy kis üvegcse és a vákuum segítségével törik össze a bőr mélyebb rétegeiben lerakódott zsírsejteket, melyek így a nyirokkeringéssel kiürülnek. Általa javul a vérkeringés, megmozgatódnak a zsírraktárak, felélénkül az anyagcsere és növekszik a sejtek oxigénfelvevő-képessége. Ezt a kezelést kézi nyirokmasszázsnak is hívják, van ugyanis mechanikus verziója is. Ez utóbbi során a testre felhelyezett mandzsettákba fúj levegőt a gép, és ennek hatására indul meg a nyirokáramlás. A kezelés ára kozmetikától függően 4000 és 6000 forint körül van.





A testtekercselés hatásmechanizmusa a szaunára és a vérkeringés serkentésére hajaz. A kozmetikus különféle hatóanyagokkal keni be a lábat, a csípő környékét és a hasat, majd fáslival vagy fóliával tekeri be a testet. Ezt követően 40-60 percnyi pihenés következik, melynek során melegen tartják a kezelt testfelületet. Az eljárás során használt anyagok növelik a vérkeringést, és látványos – de nem mindig tartós – karcsúsodáshoz vezetnek. Vannak szépségszalonok, amelyek az „egyszerű” tekercselést még megfejelik mélytengeri iszappakolással, ami köztudottan nagy ásványianyag-tartalmának köszönhetően fokozza az amúgy is látványos fogyás eredményességét. A body-wrapping alkalmanként 2500-7500 forintba kerül.

Újdonság a hypoxitréning, melyet a 90-es években a modern sportorvoslás alapjaira helyezve fejlesztettek ki. Az eljárás során személyes aktivitásra is szükség van, hiszen egy alacsony nyomású kamrában kell biciklizned, miközben a vákuum szívóhatást fejt ki. Mivel ez egy összetett módszer, mert ötvözi magában a mozgást és a külső vérkeringés-serkentő hatást kiváltó módszereket, az eddigiek közül a leghatásosabbnak bizonyult. Az edzés programját annak alapján állapítják meg, hogy milyen a testsúlyod és a vérnyomásod, így nem léphet fel légszomj a kúra alatt. Az izmok ilyenkor a mozgáshoz szükséges energia nyerésére zsírsavakat égetnek el, ezt viszont a felesleges zsírszöveti tartalékokból nyerik a sejtek. Egy vizsgálat szerint a hypoxitréning során háromszor nagyobb térfogatcsökkenést értek el a far, csípő és comb területén, mint az átlagos biciklizésnél. Ez a kúra jár a cellulitkezelő programok közül a legkevesebb mellékhatással. A kezelés ára 5000 forint körül mozog, de a tartós eredmény érdekében ajánlott legalább 5-10 alkalmat igénybe venni.





Az elektrolipolízist plasztikai sebészek fejlesztették ki, hogy a műtéteket helyettesítve nagy hatékonysággal biztosítsanak testsúlycsökkenést. A kezelés során vékony tűket szúrnak a zsírszövetbe, erre gyenge intenzitású áramot kapcsolnak, melynek hatására a zsír távozik, a bőr pedig feszesebbé válik. A cellulitkezelés ezen formáját azonban nem sok helyen végzik az országban. Szegeden a komplex hatást még fülakupunktúrával és egy napokra lebontott, zsírégetést elősegítő étrenddel fokozzák. A négyhetes kúra alatt jól mérhető és látványos változás következik be a testsúlyban, testkörfogatokban és testzsírszázalékban egyaránt. A nyolc alkalmat magában foglaló kúra ára 80 000 forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top