Szabadidő

Pityke

Ha felmérést végeznének arról, hogy ki a legnépszerûbb magyar rendõr, akkor alighanem Járai õrnagy és Veszprémi Linda mellett Pityke õrmester is elõkelõ helyen végezne. A népszerû rajzfilmhõs kalandjait már dvd-n is élvezhetjük.

A legendás rajzfilmsorozat címszereplője Pityke őrmester, aki mindenre elszánt rendőr módjára deríti fel a bűnügyeket, fogja el a szélhámosokat, a betörőket és a tolvajokat. Pityke barátai Kukucs, Szöszi, Kati, és a kutyája, Marcipán, aki “szirénaként is működik”.

Bár a Pityke sorozat is „ifjúságnevelő” célzattal készült (méghozzá a Belügyminisztérium megbízásából), mégis nagyban különbözött a többi hasonló szériától. A szerethető figurák és a humor volt a kulcsszó – ebben alighanem nagy szerepe volt a népszerű humoristának, Peterdi Pálnak is, aki 1978-ban fontos szerepet játszott a sorozat kiötlésekor.

A sorozat összes epizódját Maros Zoltán rendezte. A hetvenes években Gusztáv-filmekkel kezdte karrierjét. Társszerzője volt a legendás Macskafogónak. Azóta külföldön dolgozik, és olyan Disney-filmeknél működött közre, mint a Kacsamesék vagy a Tarzan. Két Oscar-jelölt rövid rajzfilm animációs csapatát is erősítette.

Rendezte: Maros Zoltán

Szereplők (hangok):
• Kern András (Pityke őrmester)
• Csellár Réka (Szöszi)
• Csongrádi Kata (Kati)
• Farkas Antal (Marcipán)
• Képessy József (Marcipán)
• Kovács Krisztián (Kukucs)
• Nagy Anna (Csusza)


Epizódok

1. Kukucs barlang
Kukucs a Zsiráf őrssel kirándulásra indul, és Szöszivel egy barlangba esnek, de szerencsére náluk van Pityke őrmester URH adó-vevője. A mentés során Pityke egy körözött bűnözőt is lefülel.

2. Rabló-pandúr
Pityke őrmester egy bankrabló után nyomoz, aki különböző közlekedési eszközökön menekül. A nyomozás végül eredményre vezet, Kukucs segítségével elfogják a bűnözőt.

3. A látszat csal
Pityke őrmester egy közveszélyes szélhámost üldöz, aki különféle álruhába öltözve és maszkírozva csap be embereket. Pityke a kutyák, és Kukucs segítségével leleplezi a tolvajt.

4. A nyár veszélyei
Pityke őrmester különböző manőverekkel próbálja eltéríteni a gyerekeket attól, hogy egy daru tetejéről leugráljanak. Pityke leleményessége menti meg a gyerekeket.

5. Ruha teszi az embert
Pityke a strandon ellopott ruhák után nyomoz, és a károsultak segítségével azonosítja a tolvajt. Végül a betörőt rajtacsípi Kukucsék lakásában betörés közben.

DVD infók:
• Interaktív menük
• Epizódok közvetlen elérése
• Képgaléria
• Filmográfiák
6. Pityke szabadnapja
Pityke szabadnapos, kirándulni indul Marcipánnal. Útközben két gyereket vesz fel, majd egy autóstoppos férfit, akit később ki akarja rabolni, de az őrmester tettenérést eszközöl.

7. Pityke világszáma
A cirkuszban a pereces, miközben adogatja a perecet jobbra-balra, a nézők zsebéből villámgyorsan kiemeli a különböző értéktárgyakat. Pityke, amint megpillantja a computerteremben a pereces arcát, rögtön felismeri. Pityke és társai, Marcipán és Csusza a cirkuszban elfogják a tolvajt.

8. Hasonmás
Kukucs feldúltan panaszolja Pitykének, hogy a dühös madártulajdonosok őt gyanúsítják a madarak kieresztésével. Pityke kinyomozza, hogy a madarakat, Kukucs hasonmása engedte szabadon.


9. Iskolai bajnokság
Kukucs meghívja Pitykét és Katit az iskolabajnokság döntőjére. Kukucs csapata az első félidőben a kapus hibája miatt “leszerepel”. Pitykének kell közbe avatkoznia, hogy a játék rendben menjen. Kukucs csapata megnyeri a bajnokságot.

10. Kukalovagok
A játszótérre csövesek csapata tódul. Kukucsot és Szöszit belegyömöszölik egy kukába, a lámpákat széttörik, a madarak fészkét ledobálják, egyszóval törnek-zúznak. Szerencsére Pityke feltalálja magát és lefüleli a garázdálkodókat.

11. A kerékpár nem trapéz

12. Kutyavásár

13. Nem mind arany, ami fénylik

Forgalmazza: a Dotkom Média

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top