Dobd fel a napod!

Engedj a csábításnak!

Folyton fogyókúrákkal kínzod magad, hogy ideális legyen az alakod? Lesed a főnök minden szavát, nehogy hibázz a munkádban? Mániákusan takarékoskodsz és megtagadod magadtól az élvezeteket ezen a címen? Kínosan ügyelsz a jó híredre és visszautasítasz kellemesnek ígérkező ajánlatokat is? Ne akarj mindig az elvárások szerint élni! A kényszeres megfelelés helyett néha engedj a csábításnak és élvezd az élet apró örömeit!
Engedj a csábításnak!

Az élet tele van csupa kellemes, élvezetes dologgal, és sokszor kizárólag rajtunk áll, hogy élünk-e ezekkel. A legtöbben ott rontják el, hogy valós és elképzelt elvárások szerint igyekeznek életük minden percét leszabályozni, és egy idő után már el is hiszik, hogy nekik nem jár az öröm, a gondtalan, felszabadult jókedv és az élet gyönyörei sem. Pedig dehogynem. Az már más kérdés, hogy az kapja meg ezeket az örömöket, aki el tudja fogadni és időnként képes kiharcolni őket magának.

Élj az alkalommal!

Ha jól meghatározott menetrend szerint élsz, kizárva minden bizonytalanságot, spontaneitást az életedből, és egy idő után kissé szürkének és megterhelőnek érzed már, először magadban keresd a megoldást. Vedd észre, hogy mennyi minden másra is lehetőséged van azon kívül, amit te eddig az életed alkotóelemeinek, napirended fő pilléreinek tekintettél. Például ki akadályozhatná meg, hogy munka után, egy fényes nyár eleji délutánon, mint ez a mostani, ne egyből és fejvesztve hazarohanj elintézni a házi feladataidat, hanem kényelmesen sétálj egyet a városban, korzózz a főutcán, és betérj akár egyedül, akár egy ismerősöddel egy fagylaltozóba valami kis nyalánkságért? De lehetsz akár ennél is nagyvonalúbb és lazább. Talán nem a legolcsóbb mulatság, de egyszer miért ne tehetnéd meg, hogy egy teraszon valami színes, napernyős koktélt rendelj, és szánj egy félórát a saját szórakoztatására, amikor az italod mellett csak derűsen bámészkodsz és figyeled az utcán a jövés-menést?

Engedj a csábításnak!


Nem okoz mindig kárt, ami kellemes

Sőt akár azt is megteheted, hogy ártatlan randevúra mész egy kollégáddal, aki régóta csapja már neked a szelet, és kicsit engeded, hogy udvaroljon, hogy kábítson, és meghívjon arra a bizonyos pompás koktélra, nem? Egy ilyen kiruccanás nem okoz senkinek bajt, nem tilos viszont neked több napra való örömmuníciót is szerezhet.

Az is fontos, hogy ne gyötörd magad folyton. Se fogyókúrákkal, se túlzott aggodalmaskodással, se önváddal vagy nagyra nőtt lelkiismerettel. Senki sem hibátlan, és te sem leszel tökéletes akkor sem, ha mindig a szabályok szerint élsz, és magadat szünet nélkül “farigcsálod”, formálod. Adj pihenőt magadnak, engedd előre az ösztöneidet, és kövesd azokat is néha.

Ha elégedetten akarod élni az életed, ha szeretnéd, hogy még a borongós napokon is legyen a lelkedben egy kis napfény, akkor időnként muszáj a szíved és a vágyaid után menned, függetlenül attól, hogy mit is ír elő a társadalmi elvárás, az etikett, a munkahelyi szigor vagy a családi napirend. Csak rajtad múlik ez. Hallgass a belső hangra és engedd, hogy a napjaidat beragyogja az öröm és néha kellemes utakra ragadjon a csábítás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top