Dobd fel a napod!

Így flörtölj! Tuti tippek

A bók – ha őszinte, mindenkitől jól esik. Sokkal többen csodálnak, mint hiszed, adj hát rá alkalmat, hogy kifejezzék tetszésüket. Légy nyitott, gyűjtsd be a dicséretet, és dobd fel ártatlan flörttel a napod, ha úgy érzed kicsit beszürkült az élet körülötted.

Egy kis flört éppolyan pezsdítő, mit egy jó koktél. Ha egy kis bizsergésre vágysz, egy csepp életre, ami nem a munkád és teendőid körül forog, akkor flörtölj! Ne kifogást keress, hidd el, neked is menni fog.

Sok nő azt hiszi, rá senki nem kíváncsi. Nincs hódolója, udvarlója, sem senki, aki tenné neki a szépet, kicsit “zsongatná”. De ez nem azért van, mert az illető nő nem tetszik senkinek. Minden nőben – igen, Benned is! – ott van szépség, és minden nőn találni valamit, amin megakadhat a szem. A férfiak szívesen kimutatják a tetszésüket, vonzalmukat, ha érzik, hogy a nő nyitott erre és várhatóan nem kosarat kapnak az ártatlan – vagy akár nagyon is céltudatos – bókokért, hanem mosolyt, kedvességet, vagy egy viszonzó dicséretet. Ha elmaradnak a bókok, az valószínűleg azt jelenti: benned vannak zárva az ajtók a külvilágra. Ha szeretnéd kicsit színesebbé tenni a napodat, és vágysz rá, hogy bókoljanak, udvaroljanak neked, tegyél érte.

Flörtölj!

Készülj fel

A csinos, rendezett külső, a lelki nyitottság, és a mosolygós, derűs kisugárzás azok a “kellékek”, amik nélkül nemigen számíthatsz a férfiaktól bókokra. Szintén fontos, hogy tedd félre a kincstári szemérmességet, és kezdeményezz nyugodtan. A férfiak többsége nem szívesen kockáztatja meg a visszautasítást, de ha apró, bíztató jelzéseket kap, bátrabban nyilvánítja ki tetszését.

De mielőtt belevágnál az ismerkedésbe, szedd rendbe magad. Belül. Ha nem szereted önmagad és ellenérzéseid vannak a férfiakkal szemben, nem számíthatsz sok jóra. A nőknek, akiket elhalmoznak bókokkal és figyelemmel az a titkuk, hogy szeretik és becsülik a férfiakat éppen úgy, mint magukat. Mindkettő fontos. Nem a külső adottságok döntenek, hanem az, hogy az ember miként “viseli” ezeket az adottságait és hogyan viszonyul a világhoz. A vonzalom különös dolog, sohasem tudhatod, kinek mi tetszik meg benned. Bátran, önbizalommal tedd ki magad a “kirakatba”, adj alkalmat, hogy a fiúk találjanak rajtad olyat, ami elnyeri a tetszésüket.

Flörtölj!

Azért ne feledd, az önbizalom nem ugyan az, mint az önhittség. Az egészséges önbizalom alapja ugyan az a szeretet és elfogadás, amit mások felé ildomos megadni. Magad felé is add meg ezt, és az önbizalmad megszilárdul, jó kedélyű és derűs személy leszel, mint egy mosolygó alma, amelyben szívesen gyönyörködnek és harapnának bele.

Ha belül készen állsz, csinosítsd fel magad. Ezt sem kell túlzásba vinni: a flört ugyanis azt jelenti, tegyél meg mindent, amire vágysz, de csak kicsiben. Ezért aztán egy kis flörthöz nem kell nagyestélyi. Elég, ha “hétköznapi” módon csinos, rendezett vagy.

Flört –trükkök

Ha tehát kívül belül felkészültél, vágj bele és kezdeményezz, ha kell! Tökéletesen alkalmas első lépés a szemkontaktus és egy szemérmes mosoly mellé. Ha ez nem érte el a kiszemelt férfi ingerküszöbét, köszönj rá: biccents vagy egészen nyíltan, széles mosollyal kívánj neki jó estét, vagy amit a napszak diktál. Ez nagy könnyítés a férfiaknak, akik jobban tartanak a visszautasítástól, mint hiszed és az első lépés számukra is igencsak stresszes vállalkozás.

Ha sikerült beszélgetésbe elegyednetek, akkor már elég bőséges az eszköztár, amik közül válogathatsz, hogy “kicsikarj” néhány elismerő bókot a férfiból. Ehhez az ő feszültségét is lazítani kell és támogatni az önbizalmát: ehhez legjobb, ha figyelsz rá, kérdezel tőle, érdeklődsz az iránt, amiről beszél. Beszélgetés közben néha érints meg, de egy két alkalomnál ne többször – még félreérthető lenne. Mikor a férfi megnyílik, te is engedd lazábbra a dolgokat, reagálj humorral a mondandójára, finoman, kedvesen cukkold is. ha ügyes vagy, ez szít egy kis pozitív feszültséget, versengést köztetek, amin a végén jót kacaghattok.

A következő alapszabály: ha bókot szeretnél, udvarolj magad is! Hízelegj a férfinak, mert ennek ők sem tudnak ellenállni, és a hiúságuk semmivel sem kisebb, mint bármelyik nőé. Dicsérd meg a külsejét, okosságát, vagy bármit, amit te magad jó tulajdonságának látsz. Figyelem, a bók nem egyenlő a hazugsággal! Csak olyan dolgokkal kapcsolatban bókolj és hízelegj, amit te valóban pozitívumként látsz rajta. Ezt a vonást a bókkal viszont már szabad kicsit eltúlozni, nagyítani.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a flörtből a kevés a jó. Ez a bonbon a társasági életben, amit nem illik habzsolni. Ha minden nap kapsz belőle, akkor az élmény elveszti az értékét, arról nem is beszélve, hogy esetleg frivol, kikapós nőnek gondolnak majd. A flört kellemes játék, kikapcsolódás, cél nélküli ártatlan élvezet. Fogyaszd élvezettel és mértékkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top