Dekor

Karácsonyi angyalok

Angyalok nélkül elképzelhetetlen az ünnepi készülõdés és a karácsony. Angyalok ülnek a karácsonyi asztal körül, és a fenyõfát is díszíthetik apró angyalok. Saját örömünk kedvéért vagy ajándékba készítsük el mi is saját angyalainkat!




Az angyalok az univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói, akiknek energiája és ereje végtelen. Az angyal hírhozó, az angyal a mennyország lakója, az angyal jóságos, és amikor jó dolog történik, megzendülnek az angyali seregek trombitái.

Advent négy vasárnapján négy angyal érkezik. Az első angyal kék köpenybe öltözve száll le az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A második angyal napsugarakból készült serleggel, piros palástban érkezik, hogy tiszta szeretetet hozzon az emberek szívébe. A harmadik angyal fehérben jön el, békét és boldogságot hoz a tiszta szívű embereknek. A negyedik angyal advent negyedik vasárnapján lila lepelben, kezében lanttal, ajkán a béke dalával jő el, és megújulást hoz.






„Karácsonykor az angyalok a földre szállnak, térjenek be házadba és maradjanak Nálad
Angyali seregek


Nemcsak karácsonyi vásárokon keresgélhetünk szívünknek kedves, helyes angyalokat, hanem az ünnepi készülődésben saját magunk is készíthetünk. Nincs olyan anyag, amiből egy kis képzelettel ne születhetne meg a legszebb és legkedvesebb angyal. Régen sok karácsonyi dísz és persze jó néhány angyalka készült kukoricacsuhéból, de a modern korok játékos emberének ez az alapanyag lassan kuriózum, így ő inkább süthető gyurmát, cserepet, csipkét vagy „angyalka csomagot” választ, amiben minden benne van, csak össze kell „szerelni” az angyalkát.





Angyal mintájú sablonnal és műhóval díszíthetjük az ablakot, vagy üvegfestékkel színes üvegképeket is csinálhatunk, amelyek nemcsak az ablak, hanem a gyertyaláng előtt is jól mutatnak, és varázslatot terítenek a szobában.

Egyszerű technika a decoupage, amivel látványos eredményeket érhetünk el. Angyalkás szalvétából – ami annyira szép, hogy kár lenne elhasználni – gipszkeretre képet készíthetünk. Néha viszont a legfeleslegesebbnek tűnő tárgyainkból is alkothatunk dísztárgyat. Egy cipősdoboz teteje remek alap lehet egy decoupage-olt képhez.


Angyal gyurmából

Ha óvodás korunkban gyurmáztunk utoljára, akkor is érdemes hőre keményedő, azaz égethető gyurmából megformáznunk az angyalt. Ha a fej és az arc elkészítését túlságosan aprólékosnak találjuk, akkor használhatunk hozzá előre elkészített babafejet és hajat. Ilyenkor célszerű az angyalka testébe egy fogpiszkálót szúrni, mert a későbbiekben ez megkönnyíti a fej törzshöz ragasztását. Sejtelmes fénye lesz az angyalunknak, ha sütés után ezüst akril festékkel átfestjük.








Az angyalkát az ablakpárkányra vagy a polc szélére ültethetjük, ahonnan ő majd szeretettel figyeli mindent tettünket. Akkor is, amikor főzünk vagy ajándékot csomagolunk, vagy a karácsonyi vacsora körül beszélgetünk.






„Olyan jó néha angyalt lesni,
S angyalt lesve, a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni!
Ünneplőben elébe menni,
Mesék tavában megferedni,
s mesék tavában mélyen, mélyen
Ezt a világot elfeledni!”


(Wass Albert: Karácsonyi versek II.)

Tipp: itt szerezheted be az “angyal-szettet”! »

Fotók:
Myreille

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top