Dekor

Díszítés gyertyákkal

A gyertyák olyan különleges képességgel rendelkeznek, mely már ritkaság mai modern világunkban: megérintenek valamit bennünk, bensõséges hangulatot teremtenek. Egy kicsi láng olyan érzelmi hatást válthat ki, mely gazdagítja életünket.




A következő ötletek segítenek abban, hogy minél előnyösebben tudjuk elrendezni e parányi fényforrásokat, a gyertyákat és a mécseseket.
Az étkezőasztalt hangulatosabbá teszi néhány lobogó lángocska. A magas, vékony gyertyák ideálisak az elegáns tálaláshoz. A rövid, tömzsi gyertyákat használjunk vacsorához vagy hétköznapi étkezésekhez. A gyertyákat méretüknek megfelelően rendezzük el a szobában, például az ablakpárkányokon, tálalóasztalon.






• Különböző magasságú gyertyatartókat csoportosítva látványos összképet hozhatunk létre. Érdekes hatást érünk el, ha ugyanolyan színű, de eltérő alakú és méretű gyertyákat gyűjtünk össze. Válasszunk valamilyen adott stílust képviselő, különleges gyertyatartót. Ez már önmagában is szép, és hogy égő gyertyát is helyezhetünk bele, csak fokozza hatását.






• Karos gyertyatartó köré tegyünk virágkompozíciót vagy összegyűjtött természetes anyagokat (leveleket, terméseket, szárazvirágokat). Figyelem, a biztonságos használat érdekében ezt csak magas gyertyatartók esetén alkalmazzuk! A gyertya foglalatának a száraz díszek fölött kell lennie, nehogy azok lángra kapjanak.

• Ha romantikus hangulatot szeretnénk varázsolni magunk köré, díszítsük a hálószobát, fürdőszobát mécsesekkel, helyezzünk néhányat a fürdőkád köré is.






• Ha úszómedencénk van,és kerti partit adunk, emelhetjük az est fényét a medencében lebegő nagy úszó gyertyákkal. Legyünk óvatosak, távolítsunk el minden könnyen meggyulladó anyagot a medencéből és a partról. A fürdőkádban is úsztathatunk gyertyákat, meglepve vendégeinket e különleges díszekkel.






• Az úszó gyertyák főleg viaszgyertyák, de bármely gyertya, melynek szélessége nagyobb a magasságánál, képes lebegni a vízen. Egy talpas gyümölcsöstál tökéletes alapja lehet gyertya-csendéletünknek. Töltsük meg vízzel és helyezzük rá az úszó mécseseket. Csoportosan sokkal hatásosabban festenek, mint egymagukban. Tegyünk melléjük hozzáillő virágokat vagy szórjunk köréjük virágszirmokat.






• Másik variáció: helyezzünk el néhány színes követ vagy kagylót egy szélesaljú üvegedényben, töltsük fel vízzel, a tetejét díszítsük úszó gyertyákkal. Mindezt japán vízililiommal vagy más tetszetős virággal is kiegészíthetjük. Az elkészült művek különleges asztaldísznek szolgálnak. A nyáron használaton kívüli kandallónak melegséget kölcsönöz, és meghitt látványt nyújt, ha néhány gyertyát helyezünk el benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top