Egészség

Csúcsformában az álmos hónapok alatt

Rossz az általános közérzeted? Gyakran érzed magad kedvetlennek, alvás után is fáradtan ébredsz, szellemi munka során elkalandozik a figyelmed, úgy érzed nincs életerõd?





Könnyen előfordulhat, hogy a szervezeted nem jut elegendő mennyiségű és minőségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz. Az ősz és a tél a szervezet kimerülésének, az immunrendszer gyengülésének az időszaka, pedig az év végi hajrá a munkahelyen sokunktól fokozott teljesítményt követel fizikai és szellemi téren egyaránt. E megfelelő teljesítőképességet nagymértékben csökkenti a helytelen, rendszertelen táplálkozás, a kevés mozgás és az állandó stressz.
Az alábbi tanácsok figyelembe vételével elérhetjük, hogy természetes módon növeljük szellemi és fizikai teljesítőképességünket.

A stressz csökkentésének kiváló eszköze a testmozgás. Az intenzív testmozgással járó tornagyakorlatok serkentik az „örömhormonok” termelését, a rendszeres sport segít abban, hogy negatív energiáid kiadd magadból, és kiegyensúlyozottabb legyen tested és lelked is. Igyekezz a friss levegőn sportolni, nagyokat kerékpározni, futni, úszni, kirándulni.

A tudatos légzés is sokat segíthet, mivel az egyenletes légvétel automatikusan csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetünkben. Nem véletlenül kapkodjuk sűrűn a levegőt, ha idegesek vagyunk.





Ha túl gyorsan felejtünk, vagy nem jegyzünk meg dolgokat, az is lehet a fáradtság és kimerültség jele. Ezen a helyzeten segíthetünk egy kis tudatos lazítással: a relaxáció és a jóga kifejezetten ilyen technikák.Az agyműködést a ritmikus mozgás is serkenti, így ha napközben vesz rajtunk erőt a szellemi tompultság, érdemes néhány kar és láblendítést végeznünk, nagyokat lélegeznünk.

Érdemes elsajátítani a váltott jógalégzést is, amely szintén fokozza az éberséget és a szellemi frissességet. Naponta kétszer-háromszor ismételjük az alábbi légzőgyakorlatot!

Ülj le kényelmesen, jobb kezed mutató és középső ujját helyezd az orrnyeregre, fogd be gyűrűsujjaddal lazán a bal orrlyukat, a jobbon át pedig lassan, nyolcig számolva szívd be a levegőt! Tartsd vissza lélegzeted négy másodprecig, majd hüvelykujjaddal a jobb orrlyukat befogva a bal orrlyukon keresztül fújd ki a levegőt, míg nyolcat számolsz. Négy másodpercnyi szünet után ismételd meg a légzőgyakorlatot, most a másik irányban kezdve. Tíz percen keresztül folytasd a váltott légzést, meglásd, csodákat fog tenni a közérzeteddel.

Szellemi teljesítőképességünket a megfelelő táplálkozás segítségével is javíthatjuk. Az elfogyasztott ételek minősége és tápanyaga ugyanis befolyásolja a sejtek közötti információáramlást. Ezért fontos a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel minden nap.

Néhány tipp a helyes étkezéshez:

Fogyasszunk szénhidrátokban gazdag reggelit. Ennek elmulasztása könnyen okozhat alacsony vércukorszintet a délelőtti órákban, amely feszültté, idegessé tehet bennünket, csökkentheti koncentráló és feladatmegoldó képességünket.
Mindig együnk valamit tízóraira!
Ebédre a sovány hús és friss saláta előtt együnk egy tányér levest is, amely kellemesen eltölti gyomrunkat, és megakadályozza a túlzott energiabevitelt.
Az uzsonna feladata, hogy pótolja az elveszett tápanyagokat és kalóriákat a munkaidő végéig, ezért érdemes zsírszegény tejterméket, gyümölcsöt választani erre a célra. Így nem farkaséhesen fogunk otthon a hűtőszekrénynek esni, hanem megelégszünk egy könnyű, ízletes vacsorával.





Ha mindezekre az életmódbeli tanácsokra nincs kedvünk vagy időnk a rohanó hétköznapokban, segítséget nyújthat egy megfelelő összetételű multivitamin is.

A szellemi és fizikai kimerültség, fáradtság esetén kiváló eredményeket érhetünk el a Pharmaton Vital kapszula rendszeres szedésével.

A Pharmaton Vital kapszula nemcsak vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket taralmaz, hanem a G115 standardizált ginsengkivonatot is, amely a sejtek oxigénfelvételét növelve serkenti agyunk működését, így a koncentrálókészséget, figyelmet, és a fizikai kondíciót is. A G115 ginsenkivonat nem egyik napról a másikra fejti ki hatását, ahogyan szervezetünk sem egyik napról a másikra gyengül le, fárad ki. A Pharmaton Vital hosszú távon és érezhetően tölti fel a testet és a szellemet. Gyógyszertárakban tudod megvásárolni recept nélkül a Pharmaton Vital kapszulát, egészségpénztárban elszámolható.

Győzödj meg róla Te is!
Ha további információkat szeretnél megtudni a G115 ginsengkivonatról és a Pharmaton Vitalról, a fáradtságról és a kezelési módokról, kérj egy ingyenes, 32 oldalas „Küzdelem a fáradtság ellen” információs füzetet, és hozd magad csúcsformába!

Kérem a “Küzdelem a fáradtság ellen”  információs füzetet! »








A Pharmaton Vital kapszula recept nélkül kapható, egészségpénztárban elszámolható gyógyszer.
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top