Babaváró megtakarítások

Az első pozitív terhességi teszt után lelkes örömmel kezdik tervezgetni a család jövőjét a szülők, és beindul a listaírás, vajon mire is lesz szüksége a jövevénynek és a kismamának, és mennyibe is kerül majd mindez? A lista egyre terjedelmesebb lesz, és a nagyobbik része ha nem is felesleges, de mindenképpen feleslegesen drága és gyorsan értéktelenné váló tárgyakból áll. Pedig jobban szolgálná a baba érdekeit, ha ezek helyett a szülők hosszú távra szóló ajándékra, például egy babaváró biztosításba vagy más, tartós befektetésre költenék a gyermekre szánt pénzt.

Babaváró megtakarítások

Mindenki a lehető legjobban igyekszik gondoskodni a várandós kismamáról és az újszülöttről, de a nagy igyekezet sokszor viszi túlzásba a szülőket. Igazán azok döntenek jól, akik mondjuk a méregdrága és pár éve alatt feleslegessé váló babakocsi helyett olcsó használtat vásárolnak és a fennmaradó összeget félreteszik vagy például egy olyan életbiztosításba elindításába fektetik, amelyből az évek múltán a felnövő gyermek komolyabb igényeit elégíthetik ki. Aki idejekorán előrelátóan elkezdi tervezni kiadásait és valamilyen megtakarítási „programot” indít, az nagyobb biztonsággal fog tudni gondoskodni mamáról és babáról egyaránt.

A különféle megtakarítási formák, például egy kifejezetten babavárásra alkalmas életbiztosítási konstrukció abban segít, hogy kisebb összegeket félretéve és azokat kamatoztatva éppen akkor jussunk nagyobb mennyiségű pénzhez, amikor a gyermeknek leginkább szükség van rá, mondjuk az egyetemi évek indulásakor. Ezek általában hosszú távú, 10-20 éves futamidejű biztosítások, de szükség esetén hamarabb is jó szolgálatot tehetnek, ha például a gyermeknevelés vagy akár a terhesség, szülés idején nem várt költségek merülnek fel. Előfordul, hogy a terhes gondozás és a szülés költségei a tervezettnél jobban kimerítik a családi kasszát, főként akkor, ha valamilyen komplikáció miatt a kismamának extra korházi, orvosi ellátásra is van szüksége. Ilyen bajok esetén hozzá lehet nyúlni a biztosításhoz.

Babaváró megtakarítások

A megtakarítást tehát már a baba érkezése előtt érdemes elkezdeni és folytatni a születés után is. A kisebb keresettel sem kell lemondani egy bababiztosításról, csak ésszerűbben kell hozzá tennünk költéseinket. Például nem vásárolunk meg minden cuki zenélő plüssmackót és műholdas légzésfigyelő rendszert, amit igyekeznek ránk tukmálni, hanem valóban csak azt, amire a babának szüksége van. Ha nem keverjük össze egy kisgyermek valós igényeit a reklámokban mondottakkal, és akkor rengeteg pénzt spórolhatunk meg. Ezt már fordíthatjuk egy hosszabb távú életbiztosítás részleteinek befizetésére, amelynek jövedelmét majd akkor élvezheti a gyermek, amikor legnagyobb szüksége lesz a pénzre, a felnőtt életben való elindulásakor.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top