Család

Nem úri huncutság – védőfelszerelések gyerekeknek

Vágások, horzsolások, repedések és törések – sérülések, amiket játék, és sport közben gyakran szerezhetnek a gyerekek. Előzd meg a bajt – ezekre a védőfelszerelésekre érdemes beruháznod a gyerekednek görkorizáshoz, biciklihez és rollerhez

A mozgékony, eleven gyerekek sűrűn szereznek sérüléseket, de nem mindegy, hogy egy kisebb horzsolás, vagy egy fájdalmas csonttörés a végeredmény. Légy előrelátó, és válaszd ki a legmegfelelőbb védőfelszerelést a gyerekednek!

Nem úri huncutság – védőfelszerelések gyerekeknek

Görkorcsolya

A görkorcsolya népszerűsége évtizedek óta töretlen, ami érthető, hiszen semmihez sem hasonlító az élmény, ami amellett, hogy átmozgatja az egész testet, energiával is tölt fel, és igazán szórakoztató. Ha a gyereked görkorizik fontos, hogy jó minőségű, a lábat megfelelően tartó görkorcsolyát válassz, és a csemetéd betartsa a gyalogos közlekedés szabályait! Görkorcsolyával a lábán sokkal könnyebben érheti baleset, mint gyalogosan, így ne spóroljatok a kiegészítő biztonsági felszereléseken, vagyis viseljen sisakot, térd-, könyök- és csuklóvédőt, hogy az esést tompítsák, felfogják!

Kerékpár

A biciklizést csak megtanulni nehéz kicsit, de utána a legtöbb gyereket le sem lehet szállítani a kerékpárról. Ha a te csemetéd is imád biciklizni, nagyon fontos, hogy megfelelő felszerelésben tegye még akkor is, ha macerásnak gondolja azok felvételét! Győződj meg róla, hogy gyereked úgy indul biciklizni, hogy visel strapabíró bukósisakot, valamint térd-és könyökvédőt, de az egyéb kiegészítőkről se feledkezz meg: legyen a biciklin több ponton fényvisszaverő, csengő, valamint elöl-hátul lámpa, a kereke is legyen megfelelő keménységű, és ne légy rest azt is ellenőrizni, hogy a fékek jól működnek-e!

Nem úri huncutság – védőfelszerelések gyerekeknek

 

Roller

A roller nagy divat lett az utóbbi években, kisebbek, és nagyobbak is előszeretettel használják, és bevalljuk, meg tudjuk érteni a roller lázat. Kicsi, kompakt, mégis gyorsan és kényelmesen végig lehet vele suhanni a járdán, miközben használója a szabad levegőt is élvezheti. Fontos, hogy úgy engedd el gyerekedet rollerezni, ha már elbírja a rollert, és megvan hozzá a kellő egyensúlyérzéke is! Azért, hogy a roller továbbra is az örömöt jelentse, szerezz be a gyereked számára egy könnyű szerkezetű, de ütésálló bukósisakot, csukló- és könyökvédőt, valamint térdvédőt is, hiszen ezek azok a testrészek, amik jó eséllyel sérülnek egy esés alkalmával, de a védőfelszerelés megóvhatja a komolyabb balesetektől!

Olvass még gyerekek és játék témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top