Család

Nem válhatott el a feleségétől, mert nem tudta leírni a nevét

Több mint 3 együtt töltött évtized után már csak halványan emlékezett az asszony nevére.

Egy 64 éves kínai férfi, bizonyos Huang úr 35 év házasság után próbált elválni a feleségétől, Li asszonytól. A férfi ugyanis igen élénk társasági életet él, alig van otthon, a neje viszont ezt nehezen viseli, aminek gyakran hangot is adott. A közelmúltban, egy hatalmas veszekedés után aztán Huang úr beadta a válókeresetet.

A bíróságon arra hivatkozott, hogy a felesége agresszív, folyton veszekszik vele és kritizálja, emiatt pedig évek óta komoly nyomás alatt él. A bíróság hajlandó lett volna elválasztani a házaspárt, legalábbis akkor, ha a feleség is aláírja a szükséges papírokat. Az asszony azonban közölte, hogy az okiraton nem az ő neve szerepel, majd a személyi igazolványát is bemutatta, hogy igazolja az állítását.

És valóban: a férj a válókereset benyújtásakor helytelenül írta le a felesége nevét. Huang úr mindezt azzal magyarázta, hogy már csak halványan emlékezett arra, hogy Li asszony hogyan írja a születési nevét, illetve a helyi nyelvjárás is megzavarta.

Az eset után a férfi visszavonta a házasság felbontása iránti kérelmét, mondván, hogy nem is gondolta komolyan, csupán csak rá akart ijeszteni a nejére.

Forrás: Rocketnews24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top